F1: Csak Pérez tesztje lett pozitív a második brit hétvége előtt

Az FIA szokásos heti közleményében tudatta az újabb mintavételek eredményét.

01_230731ms1_0311-large.jpg

Július elején elrajtolhatott a Formula–1 2020-as szezonja, ehhez azonban egy halom egészségügyi és biztonsági előírást be kell tartania azoknak, akik személyes jelenlét mellett érintettek a bajnokság mindennapjaiban, élen a versenyzőkkel, a csapatokkal, valamint a személyzettel. A protokoll részét képezi a folyamatos koronavírus-tesztelés is, az ezzel kapcsolatos friss adatokat szokásához híven péntek este közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A bajnokság elindulása óta először végeztek el 5000-nél is több tesztet egy versenyhétvégét megelőzően, szám szerint 5127-et, de akárcsak a múlt héten, ezúttal is csak Sergio Pérez mintája lett pozitív, így a mexikóit továbbra is Nico Hülkenberg helyettesíti a Racing Pointnál. A helyi hatóságok hatályos előírásai értelmében koronavírus-fertőzöttként újabb, ezúttal már 10 napos karantén vár Pérezre, így egyelőre kérdéses, hogy a jövő heti Spanyol Nagydíjon újra autóba ülhet-e.

Június 26-a óta összesen 24 092 mintát vettek, és eddig a Racing Point-versenyzővel együtt három pozitív esetet szűrtek ki, kettőt még a Magyar Nagydíjat megelőzően.

f1-koronavirus-20200807.png

Adatok: FIA; Grafikon: Braking News Motorsport

A Formula–E szezonja is folytatódott a hét közepén, szerdán és csütörtökön is rendeztek egy-egy versenyt Berlinben. Az elektromos széria esetében 5-7 naponta kell tesztelni a paddockban tartózkodókat, elsőre 1423 tesztet végeztek el, ebből kettő hozott pozitív eredményt: az egyik a Mahindra-csapatfőnök Dilbagh Gillé, a másik pedig a sorozat társalapító-vezérigazgatójáé, Alejandro Agagé, akinek a 2014-es indulás óta először kellett ePrix-t kihagynia.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!