Bottal ütheti Da Costa nyomát a Formula–E mezőnye, megint dominált
Formula–E 2019/2020: Berlin ePrix – 2. futam

Valamire borzasztóan ráérzett Berlinben a portugál, két futam alatt hatszorosára növelte előnyét.

2-eps607_170301_als6755.jpg

Azok után, hogy a berlini szuperfinálé első versenyét tükörsimán nyerte, a csütörtöki kvalifikáción és a második futamon sem fért kétség Antonio Félix da Costa elsőségéhez. A második hely sorsa már korántsem volt ennyire egyértelmű, végül a nissanos Sébastien Buemié lett, Lucas di Grassi, Robin Frijns és a 13. helyről felzárkózva újabb pazar versenyzést bemutató Stoffel Vandoorne bekergették egymást a célba.

Vandoorne mellett sokáig a másik mercedeses, Nyck de Vries is a dobogóért harcolt, ám műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt, majd Mercedesét Scott Elkins versenyigazgató engedélye nélkül kezdte el letolni a pályáról – emiatt vizsgálták is a hollandot, végül „veszélyes viselkedésre” hivatkozva 5000 eurós pénzbírságot kapott, egy öthelyes rajtbüntetés és öt büntetőpont kíséretében, utóbbiak száma ezzel 8-ra emelkedett. De Vries megállása miatt érvénybe lépett a teljes pályás sárga zászló, csakúgy, mint másik két alkalommal: előbb a Maximilian Günther BMW-jéről, valamivel később pedig a Sam Bird Virginjéről levált törmelékek miatt.

2_image.jpg

Miután a DS Techeetah-s főbb riválisai – többek között Mitch Evans, Alexander Sims, Maximilian Günther – ezúttal is bukdácsoltak, egy egészen másik dimenzióba került a portugál: 125 pontjával toronymagasan vezeti a tabellát, míg a második helyen holtverseny alakult ki Lucas di Grassi és Stoffel Vandoorne között, akiknek egyaránt 57 egységük van, vagyis nagyobb Da Costa előnye, mint ahány ponttal rendelkeznek üldözői. A 68 pontos különbség több mint a hatszorosa annak, amivel megérkezett Németországba a listavezető.

A pontszerző zóna alsó felében zárt a már említett Bird, Oliver Rowland (Nissan e.dams), Edoardo Mortara (Venturi), André Lotterer (Porsche) és Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) is. A francia címvédő azok után, hogy szerdán az utolsó körben bukta el a második helyet, tempója ezúttal már a kvalifikáción sem közelítette meg Da Costáét. Az ePrix-n is csak visszafelé lépdelt Vergne – négy versennyel a vége előtt csak 12. a pontversenyben, és tekintve, hogy a folytatásban legfeljebb 120 pont gyűjthető, matematikai esélyei is egyre halványulnak. Persze a dobogó még elérhető távolságban van, mivel „csak” 25 pontra van lemaradva Di Grassi és Vandoorne kettősétől.

Augusztus 8-án és 9-én folytatódik a Formula–E berlini derbije, a következő két versenyt a tempelhofi pálya eredeti nyomvonalán rendezik, míg az elmúlt kettőt annak fordítottján bonyolították le.

A második berlini futam végeredménye:

Fotó: Chip Ganassi Racing / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716117558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása