Tapasztalt csapat ajánlott szerződést Keszthelyi Viviennek

A magyar versenyzőnő hároméves szerződést kapott a Carlintól. A cél, hogy eljusson a Formula–1-ig.

keszthelyivivien_f3_magyarautoversenyzo_3.JPG

Tavaly kóstolhatott bele a formulaautózásba Keszthelyi Vivien: a korábbi Audi-akadémistaként versenyző debreceni előbb az ázsiai F3 téli szériájában, majd a W Series teszt- és tartalékpilótájaként több futamon is rajthoz állhatott, viszont a női bajnokságban elmarad az idei szezon a koronavírus-járvány miatt.

Mindennek ellenére nem marad ülés nélkül, csütörtökön ugyanis bejelentették, hároméves szerződést kapott Keszthelyi Vivien a Carlintól, melynek keretében felkészülhet, és eljuthat a Formula–1-ig. A Carlin olyan versenyzők felfuttatásában játszott jelentős szerepet, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Jean-Éric Vergne, Carlos Sainz Jr., Felipe Nasr, vagy éppen Lando Norris, és a formulaautós utánpótlás valamennyi szintjében érdekelt, egészen a Formula–2-ig.

keszthelyivivien_f3_magyarautoversenyzo_5.JPG

„Ez már túlmutat az egyéni karrieremen. Köszönettel tartozom szüleimnek, továbbá a német Audi Sport vezetőségének, és minden támogatónak, akik a pályafutásom elején lehőséget biztosítottak, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek az autósportban, továbbá az eddig vezető úton a tekintélyes anyagi támogatás mellett sportszakmailag is segítették munkámat. Az egyre nagyobb lehetőség egyúttal jelentős anyagi terhet is jelent, melyet a jelenlegi támogatóim, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével próbálunk megoldani” – idézi Keszthelyit a Braking News Motorsportnak eljuttatott közlemény.

„Büszke vagyok rá, hogy magyar pilótaként topcsapattól kaptam lehetőséget a királykategóriáig eljutni. Természetesen jeleztük Magyarországon a megfelelő helyeken a lehetőséget. Ez, mint tudjuk, nemzetközi szinten nagyon keveseknek adatik meg, különösen a női pilóták közül. Talán két-három autóversenyzőnő mondhatja el magáról a világon, hogy hasonló lehetőséget kapott. Közöttük viszont egyedül én szorulok anyagi támogatásra, mivel egy ilyen kis országban kevés támogató cég áll rendelkezésre” – folytatta gondolatait.

keszthelyivivien_f3_magyarautoversenyzo_4.JPG

Hozzátette, annak fényében ez óriási eredmény, hogy Magyarországról szinte lehetetlen eljutni a magasabb géposztályokba. Mindenesetre egyelőre homályos, melyik sorozatban folytatja pályafutását Keszthelyi, de valószínűleg a későbbiekben erre is fény derül.

Fotó: VRS Sport Group Menedzsment

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516116448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2020.08.07. 07:41:38

"Tapasztalt" csapat.
Szóval kutyaütő....

eßemfaßom meg áll 2020.08.07. 08:59:59

Ideje lenne az F1-ben bevezetni a női kvótát

Kováts Olivér/KO · http://brakingnewsmotorsport.blog.hu 2020.08.07. 09:17:34

@röf:

Az eddig elért ererdmények nem éppen ezt támasztják alá. Legalábbis egy Formula–2-es csapat- és GP3-as egyéni bajnokra nem igazán a kutyaütő kifejezés illik a legjobban.
en.wikipedia.org/wiki/Carlin_Motorsport

sas70 2020.08.07. 12:08:43

@eßemfaßom meg áll: És rögtön, egy magyar nővel kezdeni!!!!

apro_marosan_petergabor 2020.08.07. 13:40:20

A hölgyeknek van némi fizikumbeli hátrányuk, amiről nem tehetnek , de ez a fizikát annyira nem izgatja, sem job, sem bal, sem kombináció kanyarba...
Ha van olyan sponzor, aki betolja az F1-be : sok szerencsét (kelleni fog...)

ComLo 2020.08.09. 11:11:15

Sok sikert kívánok neki! Mindazonáltal szerintem kellene oda egy PR-os aki kicsit visszafogja, mert a nyilatkozatokból, és saját maguknak készített wiki oldalból nagyon az jön átt hogy "kicsit" el vannak szállva.
Szép álom a F1, és lehet hogy nagyon sokat fejlődött, de elég nehéz feledni hogy szerencsétlenkedett a német Audi kupában az elején. Valamint tényleg szép eredmény lenne nőként bekerülni a F1-be, de amíg a csak női bajnokságban szerzett 1 pontot, 20-ból 17.-lett akkor be kell látni ez jelen pillanatban nem túl reális.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása