Kommentátorrá avanzsált F1-est hív vissza a McLaren a Mercedes ballépése miatt

A Mercedes ballépését követően Paul di Restát helyezi készenlétbe a 70. Évforduló Nagydíjra a wokingi együttes.

gp2004_142205ms2_6041.jpg

Mint arról beszámoltunk, a Mercedes nem számolt a 2020-as szabályváltozásokkal, mielőtt megnevezte tartalékversenyzőit, mivel Esteban Gutiérrezt úgy erősítették meg a brackley-i gárda, egyúttal a McLaren és a Racing Point tartalékosaként, hogy szükség esetén be sem tudják vetni, mivel három évnél régebbi Formula–1-es tapasztalattal rendelkezik.

Stoffel Vandoorne pedig Formula–E-kötelezettségei miatt nem elérhető, mivel épp ezekben a napokban rendezik az elektromos sorozat berlini szuperfináléját, így a silverstone-i ügyfélcsapat például korábbi versenyzőjéhez, Nico Hülkenberghez volt kénytelen nyúlni, miután a Brit Nagydíj előtt kiderült, hogy Sergio Pérez elkapta a koronavírust.

20431539_1946425268754784_8437791703998749564_n.jpg

Utoljára 2017-ben versenyzett a Formula–1-ben Paul di Resta – igaz, csak egy verseny erejéig. | Fotó: Williams Racing / Facebook

Miközben a Mercedes hibáját beismerve dolgozik a probléma elhárításán, nemcsak a Racing Point készül vészforgatókönyvvel Hülkenberg készenlétben tartásával, hanem a McLaren is saját tartalékversenyzőt nevez meg: Paul di Resta lenne a beugró, amennyiben Carlos Sainz Jr. vagy Lando Norris nem tudná vállalni az indulást a hétvégi 70. Évforduló Nagydíjon, amit ugyancsak Silverstone-ban rendeznek. Di Resta szerencsére amúgy is kéznél van, hiszen a Sky Sports F1 szakértőjeként a legtöbb helyszínre elkíséri a világbajnoki mezőnyt.

A McLaren beismerte, hogy Di Resta már üléspróbán is járt a wokingi központban, de ezt leszámítva nem fog érintkezni a versenycsapattal, ha nem szükséges. A 34 éves skót 2011-től 2013-ig három szezon futott a Formula–1-ben a Force Indiával, ám a 2017-es Magyar Nagydíjon is volt egy beugrása: a rosszulléte miatt a hungaroringi versenyt kihagyó Felipe Massát váltotta akkor a Williamsben.

via Formula1.com

Nyitókép: Mark Sutton / Motorsport Images (McLaren Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016117072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása