F1: Legendás szponzorral állt össze a McLaren

A titkot ugyanakkor nem sikerült megőrizni, mert már a múlt héten voltak árulkodó jelek arra vonatkozóan, hogy a McLaren visszacsábította a Gulf olajvállalatot a Formula–1-be.

heroimagelr_mikeflewittmclarenautomotiveceomikejonesgulfoilinternationalltdceozakbrownmclarenracingceolandonorrismclarenracingdriver.jpg

Már a múlt héten lebuktatta magát a wokingi gárda, ám végül kedden hivatalosan is bejelentette a McLaren, hogy több évre szóló szerződést írt alá a Gulffal, így az ikonikus olajvállalat mind az F1-es csapatnak, mind pedig a szuperautó-részlegnek biztosít majd olajat és különféle kenőanyagokat.

A megállapodás részeként a Gulf logói már a hétvégi Brit Nagydíjon megjelennek a McLaren autóinak motorborításán és visszapillantó tükrein, valamint a versenyzők és a boxutcai személyzet tűzálló overálján.

„Örömünkre szolgál, hogy újra üdvözölhetjük a Gulfot a McLarennél, a két ikonikus márka egy új és izgalmas együttműködés keretében egyesül. A Gulf része a McLaren történelmének, emellett jól ismert innovációjáról és technikai kiválóságáról, ami tökéletesen illeszkedik a McLarenhez” – kommentálta a bejelentést Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

„Nagyon izgalmasnak ígérkezik a megállapodás, ami visszahozza a Gulfot az autóversenyzés elitjébe. A történelemkönyvek figyelemre méltó történetekkel vannak tele, arról, hogy a múltban mit ért el a Gulf és a McLaren. Most újra együtt vagyunk, hogy megírjuk egyedülálló partnerségünk következő fejezetét” – tette hozzá a Gulf Oil részéről Mike Jones vezérigazgató.

A McLaren és a Gulf először több mint 50 éve, 1968-ban léptek szövetségre, F1-es és sportautó-megállapodásuk egészen 1973-ig tartott. Ez alatt az öt év alatt a páros számos nagydíjat és Can-Am versenyt nyert.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716080994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.07.29. 09:39:06

Ez izgalmas hír, nemcsak azért mert ráfér a Mekire egy jó hír, de a Gulf is egy régi legendás versenyszín...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása