Negyedjére is megműtötték Alex Zanardit

Pár nappal azután, hogy visszakerült az intenzív osztályra az olasz sportikon, újabb idegsebészeti beavatkozásra volt szükség.

p90335667_highres_daytona-26th-january.jpg

Múlt héten már egészen pozitív hírek láttak napvilágot Alex Zanardiról, amikor közölték, hogy felkeltették a mesterséges kómából, majd egy rehabilitációs intézménybe szállították további kezelésekre. Napokkal később azonban újra instabil lett Zanardi állapota, így a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályára szállították. Fia, Niccolo egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, még az is bizonytalan, fog-e látni, kommunikálni a jövőben a Formula–1-et és a WTCC-t is megjárt kétszeres CART- és kézihajtású kerékpározásban négyszeres paralimpiai bajnok, aki június 19-én szenvedett súlyos arc- és fejsérüléseket, miután egy teherautóval ütközött, mialatt egy helyi, jótékonysági versenyen vett részt.

A gpblog.com arról írt hétfőn este, hogy negyedjére is meg kellett operálni az 53 éves legendát, hogy a későbbiekben elkerülhessék a fejsérülésből fakadó komplikációkat. A San Raffaele kórház tájékoztatásából kiderült, hogy a klinikai és radiológiai tesztek alapján sikeres volt az újabb idegsebészeti beavatkozás, amit az intézmény műtéti egységének igazgatója, Pietro Mortini professzor végzett el. Állapota stabil, de ennek ellenére továbbra is intenzív ellátásban részesül.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!