Úgy válik meg Márqueztől a Repsol, hogy még el sem rajtolt a MotoGP-szezon

Egy hónapja még mindenki kerek szemekkel nézett, amikor sajtóértesülések azt pedzegették, hogy Alex Márquez lábára komolyabb bizonyítási lehetőség nélkül útilaput kötnek. Az utóbbi hetekben ez viszont már biztossá vált, továbbá az egyik szatellit-Yamaha is gazdára talált.

ap-236ph7ffn2111_news.jpg

Már az előző hónapban zörgött a haraszt a MotoGP átigazolási piacán, majd hétfőn számos, akkor hihetetlennek hangzó értesülés nyert megerősítést. Első ízben a Repsol Honda bejelentette, hogy egyetlen szezon után megválik a hatszoros világbajnok Marc öccsétől, Alex Márqueztől, és a helyére a KTM-től átnyergelő Pol Espargaro érkezik – mindezt úgy, hogy a kisebbik még egyetlen versenyt sem futott a Repsol színeiben, tekintve, hogy majd csak a hétvégén, a jerezi Spanyol Nagydíjjal rajtol el a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2020-as szezonja a koronavírus-járvány miatti kényszerleállás miatt. A fiatalabbik Espargaro-fivér két évre, 2022 végéig írt alá, míg Marc Márquez kontraktusát a téli holtszezonban hosszabbították meg további négy évvel.

Ugyanakkor az eredetileg Jorge Lorenzo helyére érkező regnáló Moto2-es világbajnok büszkén újságolta el, hogy továbbra is a Honda kötelékében versenyez, csak immár az LCR színeiben, ahol Cal Crutchlow helyét veszi át – ezzel pedig újabb ismeretlen kerül az egyenletbe, mivel a brit jövőjéről ugyanis egyelőre semmit sem tudni. „A HRC [Honda Racing Corporation – szerk.] lehetőséget adott nekem arra, hogy fellépjek a MotoGP-be, a 2020-as szezon végén pedig örömmel csatlakozom az LRC remek csapatához, amely jelentős tapasztalattal rendelkezik a MotoGP-ben. Köszönöm szépen a belém vetett hitet, aminek köszönhetően továbbra is a Honda családjában maradhatok. Kemény fogok dolgozni azért, hogy az eredményekkel bizonyíthassak” – fogalmazott a 24 éves spanyol.

ap-245qk5e1n2111_news.jpg

Noha először még sokakat sokkolt a Repsol váratlan lépése, azok után már kevésbé volt meglepő, hogy a KTM-nél bejelentették, hogy a következő évtől Miguel Oliveira lesz Brad Binder csapattársa, az osztrákok ügyfélcsapata, a Tech3 pedig Iker Leucona és a mellé gyári Ducatitól érkező Danilo Petrucci párosával tér vissza.

Egy másik bejelentés is jutott a hétfői napra, a Petronas Yamaha jelentette be egyik versenyzőjét, ám nem Valentino Rossi, hanem Franco Morbidelli személyében. A szatellit gárda közleményének értelmében a francia versenyző a következő két évben náluk húzza a gázt. Csapattársa várhatóan a hétszeres világbajnok olasz lesz, miután a gyári csapatnál már korábban eldőlt, hogy 2020 után Maverick Viñales, Fabio Quartararo duóval folytatják.

Fotó: Gold & Goose, Philip Platzner / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9516005384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása