F1: Váratlan fordulat, hátrasorolták Lewis Hamiltont!

Nem sokkal a rajt előtt hivatalossá vált, hogy a Red Bull fellebbezése nyomán mégis megbüntetik Lewis Hamiltont. A címvédő csak az ötödik helyről indulhat az idénynyitón.

m232845.jpg

Mint arról korábban beszámoltunk, az időmérő edzést követően vizsgálták Lewis Hamiltont, amiért figyelmen kívül hagyta a csapattárs Valtteri Bottas kicsúszása miatt sárga zászlós jelzést. A versenybírák végül ejtették az ügyet, mivel a fedélzeti kamerakép azt bizonyította, amellett, hogy a sárga LED-panelek világították, a zöld zászlókat is lengették, és ez vezethette félre a Mercedes versenyzőjét – így úgy tűnt, hogy megtarthatja a második helyét.

Ám a Red Bull nem volt elégedett a döntéssel, ezért fellebbezést nyújtott be ellene, az új bizonyítékok nyomán pedig az a döntés született, hogy Hamilton vétkes volt, ezért három hellyel hátrébb sorolják a rajtrácson, így mégis csak az ötödik rajtpozíciót foglalhatja el. Az ügyben 90 perccel a rajt előtt tartottak újabb meghallgatást, míg a címvédő sorsa kapcsán szűk egy órával a piros lámpák kialvását megelőzően közölték a döntést.

A döntés értelmében a Red Bull-os Max Verstappen indulhat a második helyről, de Lando Norris és Alexander Albon is nyer egy-egy pozíciót, így a McLaren ifjonca és a másik Red Bull-pilóta foglalhatja el a második rajtsort a magyar idő szerint 15:10-kor rajtoló Osztrák Nagydíjon. 

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!