F1: A koronavírus miatt mégsem küldi Japánba ifjoncát a Red Bull

Amíg nem változnak a koronavírussal kapcsolatos utazási korlátozások, Európában fog versenyezni az észt Jüri Vips.

ap-21zk73v251w12_news.jpg

Legjobb nem premás versenyzőként, a negyedik helyen végzett tavaly a Formula–3-ban a Red Bull neveltje, a tervek szerint idén a japán Super Formula-sorozatban folytatta volna pályafutását Jüri Vips, ám közbeszólt a koronavírus, pontosabban a járvány miatt hozott utazási korlátozások. Erre való tekintettel úgy döntött az energiaitalgyártó, hogy addig is a Formula Regional European Championshipben versenyezteti az észtet, aki a KIC Motorsport színeiben, két finn, Konsta Lappalainen és Patrik Pasma csapattársaként indul majd.

Viszont amint Japánban enyhülnek a korlátozások, a Super Formula fog prioritást élvezni Vips esetében, melynek versenynaptára két ponton ütközik a Formula Regional European Championshipével – az európai sorozat egy hónappal korábban, augusztus első hétvégéjén rajtol el. Ugyanakkor F1-es szuperlicensz-pontok tekintetében nincs különbség, mivel a bajnok mindkét sorozatban 25 egységet kap, de miután már Vipsnek is van 25, egy európai harmadik hely is elegendő ahhoz, hogy kiváltsa licenszét.

ap-21zk7432n1w11_news.jpg

Az idén Arthur Leclerc-t és a W Series-bajnok Jamie Chadwicket is felvonultató sorozat tavaly a Hungaroringen is tiszteletét tette, idén azonban nem fogja. Így Vipset idén nem fogjuk látni Magyarországon versenyezni, míg a másik két kiemelt Red Bull-junior, Yuki Tsunoda és Jehan Daruvala a Carlin csapatát erősíti majd a Formula–2-ben, ami az F1-gyel és az F3-mal együtt, a július 19-i hétvégén látogat a mogyoródi versenypályára, igaz, zárt kapus esemény keretében.

via FormulaRapida.net

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8215977762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása