Régi hagyományt támasztanak fel a WTCR-ben, Michelisz kétszer is a legjobb volt benne

A túraautózás elitjében újra külön bajnokságot írnak ki a független versenyzőknek, akik nem részesülnek gyári támogatásban. Ezzel az egykori Yokohama Trophy és WTCC Trophy kiírásokba lehelnének új életét.

img_4811.jpg

Miután hivatalosan is jóváhagyták az egyautós csapatok nevezését, az újoncbajnokság után újabb külön kiírást vezetnek be a WTCR-ben. A sorozat hétfői közleményében bejelentette, hogy a WTCR Trophy kategóriában is indulhatnak azok a versenyzők, akik mögött nem áll gyártó, ebből adódóan komolyabb támogató. Ez azonban nem tartozik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alá, az ezzel kapcsolatos adminisztrációkat az Eurosport Events végzi, ennek megfelelően a promóter bírálja el, ki az, aki felkerülhet a WTCR Trophy listájára. A névsort nem sokkal a szeptember közepi szezonkezdet előtt teszik majd közzé.

Egyelőre csak egyetlen kizáró okot neveztek meg, aminek értelmében korábbi WTCC- és WTCR-bajnokok – jelenlegi helyzetüktől függetlenül – nem vehetnek részt a mostani privát bajnokságban. A további feltételek mellett a konkrét előnyöket sem tisztázták: annyit tudni, hogy extra médiamegjelenésben és promóciós lehetőségekben lehet részük, ideértve a dedikált TV-interjúkat vagy a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket. A külön értékelést majd a WTCR hivatalos oldalán vezetik, a kategóriában indulókat az autójukra, valamint az overáljukra felhelyezett logóval különböztetik meg, különálló díjátadó ceremóniát is rendeznek a részükre.

02-wtcr-trophy-logo.jpg

A WTCR Trophy logója. | Fotó: FIA WTCR Media

„Habár a WTCR a csapatoknak, és nem a gyártóknak szól, felfedeztük, hogy amíg számos manufaktúra biztosít fontos támogatást versenyzőinek és csapatainak, vannak olyanok is, akik nem rendelkeznek ilyen mértékű támogatottsággal. Ezzel az egykor rendkívül népszerű WTCC Trophyt szeretnénk újjáéleszteni” – fogalmazott a WTCR Trophy kapcsán François Ribeiro, az Eurosport Events feje.

Nem új keletű a kezdeményezés, a WTCC-ben 2005-től 2017-ig végig volt külön bajnokság a független versenyzőknek, ami Michelin Trophy, Yokohama Trophy, illetve WTCC Trophy néven is futott. Az előző érában a privátok küzdelmét Tom Coronel (2006, 2009) és Michelisz Norbert (2012, 2015) is kétszer nyerte meg.

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615907796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása