Újabb két F1-est szippantott be az e-sport bajnokság

Az Azerbajdzsáni Nagydíj virtuális változatán Sergio Pérez és Pierre Gasly is rajthoz áll, viszont az aktív F1-es résztvevők száma így sem változik.

bakusunday27-703672.jpg

Július elején, vagyis négy hét múlva végre elrajtolhat a 2020-as Formula–1-szezon, mint azt a hét elején megerősítették. Az addig elmaradó nagydíjhétvégéken azonban továbbra is be kell érnünk az e-versenyekkel, így a Virtual GP-sorozat is folytatódik, a helyszín ezúttal Baku lesz.

Ahogy azt már megszokhattuk, a bajnoki címért egymással harcoló Charles Leclerc, George Russell és Alexander Albon, valamint Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi és Lando Norris is indul. A Ferrari-, a Red Bull-, az Alfa Romeo- és a McLaren-pilóta, illetve a Williams-páros szokásos hatosa a Racing Point-os Sergio Pérezzel és az Alpha Tauri versenyzőjével, Pierre Gaslyval egészül ki. Az előző, monacói versenyen több-kevesebb sikerrel Valtteri Bottas (Mercedes) és Esteban Ocon (Renault) is szerencsét próbált, őket viszont most nélkülöznünk kell.

A 20 fős létszámot ezúttal is labdarúgók és más hírességek teszik teljessé, de érdemes megemlíteni, hogy a nyolcszoros Dakar-győztes motorversenyző Matthias Walkner is csatlakozik a mezőnyhöz, a Red Bull színeit erősíti majd Albon oldalán.

A virtuális azeri futamot az eddig megszokottaknak megfelelően vasárnap 19 órakor kezdődik, a Formula–1 hivatalos Facebook-oldala és YouTube-csatornája mellett az m4sport.hu-n (!) lehet élőben követni az eseményeket, míg az M4 Sporton 23:40-től, felvételről tűzik műsorra.

A Virtuális Azerbajdzsáni Nagydíj nevezési listája:

  • Mercedes: Anthony Davidson, Esteban Gutiérrez
  • Ferrari: Enzo Fittipaldi, Charles Leclerc
  • Red Bull: Alexander Albon, Mathias Walkner
  • McLaren: Benjamin Daly, Lando Norris
  • Renault: Aymeric Laporte, Oscar Piastri
  • Alpha Tauri: Gianluigi Donnarumma, Pierre Gasly
  • Racing Point: Jimmy Broadbent, Sergio Pérez
  • Alfa Romeo: Thibaut Courtois, Antonio Giovinazzi
  • Haas: Louis Delétraz, Pietro Fittipaldi
  • Williams: Nicholas Latifi, George Russell

ap-1sdrw3gch2111_news.jpg

Az e-sport bajnokság mellett a nosztalgiavonat is tovább dübörög, ráadásul angolul és magyarul is ugyanazt a versenyt eleveníthetjük fel 24 órán belül: ezúttal a 2017-es Bakui Nagydíjat tekinthetjük meg, annak minden emlékezetes pillanatával, köztük Lewis Hamilton és Sebastian Vettel ütközetével, Daniel Ricciardo győzelmével, valamint Lance Stroll dobogójával szombaton 16 órától az F1 hivatalos platformjain, vasárnap 14 órás kezdéssel pedig az M4 Sporton.

Weekend plans? Look no further � . We're showing the 2017 Azerbaijan Grand Prix in full on June 6, followed by some fast, frantic #F1Esports action on June 7! . @rolex #F1 #Formula1 #AzerbaijanGP #F1Esports #RaceAtHome

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Vasárnapi motorsport közvetítéseink: #f1 #virtualgp #m4sport #boxutca

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415745982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása