F1: Máris megvan az első hozadéka az FIA-Ferrari paktumnak?

Új, az olajfogyasztásra is vonatkozó direktívákat hirdetett ki az FIA, amiben a Ferrarinak is szerepe lehet.

1900021_bel.jpg

Mielőtt a koronavírus-járvány, valamint az azzal összefüggésben halasztott, illetve törölt versenyek kerültek volna fókuszba, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Ferrari titkos megállapodása volt beszédtéma, ami a nem Ferrari-motoros csapatok körében komoly közfelháborodást váltott ki. Vélhetően az olaszok tavalyi motorja nem volt teljes mértékben fedhető a szabályok szempontjából, az ellenfelek pedig az egyezség részleteit követelték, de hiába.

Kapcsolódó cikkeink a témában:

Úgy tűnik azonban, hogy megvan az első hozadéka az FIA és a Ferrari szövetségének, a felügyelőtestület ugyanis nyilvánosságra hozott egy szabálycsomagot az olajfogyasztás, valamint az ERS menedzselésére vonatkozóan – tudósít a The Race.

A 0018/20-as technikai direktíva az ERS-rendszerek által vissza nyert energia felhasználását mérő szenzorra vonatkozik. Ennek értelmében a július eleji idénykezdettől fogva a Mercedes, a Ferrari, valamint a Red Bull – tehát a tavalyi év három legjobb csapata – autóiban már az újfajta érzékelőket kell használni, majd később a többi csapatnak is. A 0019/20-as pont pedig szigorúan meghatározza, hogy mostantól a motor 100 kilométerenként legfeljebb 0,3 liter olajat égethet el. Ennek ellenőrzésére új mérési és tömítési eljárásokat vezet be az FIA, a motorba betöltött olaj mennyiségének fizikai mérésére vonatkozóan is.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4115742144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása