Döntött az F1-es folytatásról a Renault

Autóipari ágazatában jelentős megszorításokról tett bejelentést péntek délelőtt a francia gyártó, ezek azonban a Formula–1-es szerepvállalást nem érintik.

762d-546c-1841-4e2983e685f1_48d9227c8dd534245d46c822d1aa7dd7ca8b017a.jpg

Péntek délelőtt bejelentette a Renault, hogy kétmilliárd euróval, vagyis mintegy 700 milliárd forinttal vágja vissza kiadásait, a megszorítási program keretében 15 ezer munkahelyet számol fel a világ különböző pontjain. Már hetek óta lógott a levegőben a csomag bejelentése, így a sajtóban a franciák további F1-es szereplését is megkérdőjelezték, azt is kilátásba helyezve, hogy Nyikita Mazepin milliárdos édesapja szállna be befektetőként vagy a jelentős támogatói háttérrel rendelkező Guanyu Zhou a csapatba.

Joggal merültek fel kétségek az enstone-i bázisú gárda működésével kapcsolatban, miután a 2016-os gyári visszatérés azóta sem vezetett eredményre, még csak dobogót sem szerzett a királykategóriában. Clotilde Delbos vezérigazgató azonban közölte, hogy a megszorítások ellenére a Renault marad továbbra is a Formula–1-ben, amiben kulcsszerepet játszottak az FIA által jóváhagyott, a hét folyamán hirdetett szabályváltozások is.

„Megerősítjük, szándékunkban áll a Formula–1-ben maradni” – idézi Delbos szavait a RaceFans. – „Az új szabályváltozások és a költségplafon bevezetése jó hír számunkra, mivel eddig is kevesebbet költöttünk, mint számos ellenfelünk. Szóval itt vagyunk az F1-ben, és itt is maradunk.”

Így a Renault F1-es jövőjét illetően már csak az kérdéses, ki lesz a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo utódja, egyúttal Esteban Ocon 2021-es csapattársa. Az istálló főnöke, Cyril Abiteboul leszögezte, hogy az idei F1-es szezon tényleges, július rajtja előtt biztosan nem tesznek bejelentést ennek kapcsán.

Ellenben a Williams jövőképe korántsem fest ennyire biztatóan: 

Fotó: Renault F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8115728306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása