Bemutatták az új WTCR-naptárt, mégis lesz Norbi-cunami a Hungaroringen

Több hétnyi várakozást követően ismertették a túraautó-világkupa átdolgozott versenynaptárát, melyből kiderült, a kamion-Eb mezőnyével együtt jön a Hungaroringre, az eredeti terveknek megfelelően.

02-nurburgring-nordschleife_1.jpg

Alaposan felforgatta a koronavírus-járvány a túraautó-világkupa terveit is, végül a promóter inkább a teljes versenynaptárról letett, az újra azonban egészen mostanáig kellett várni. Mint azt korábban már elhintették, a 2020-as WTCR-naptár rendkívüli módon kizárólag európai fordulókból fog állni,  hat helyszínen összesen 16 versenyt rendeznek, mindössze két hónap leforgása alatt, szeptember közepétől november közepéig; az ázsiai szakasz elmarad idén. Az idő szűke mellett a döntésben pénzügyi és logisztikai okok is közrejátszottak, mivel a pandémia miatt az országok utazási korlátozásokat vezettek be, a gazdasági válság pedig az egész világon végigsöpört.

Öt pályát, köztük a Hungaroringet is sikerült megőrizni az eredeti versenynaptárból, ráadásul a WTCR a kamion Európa-bajnoksággal egyszerre érkezik Magyarországra, vagyis amennyiben a járvány, valamint az azzal kapcsolatos szabályok is lehetővé teszik, a szurkolók ugyanazon a hétvégén izgulhatnak a regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbertért, valamint a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbertért.

„Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy megtarthassuk ezt a közös túraautós, kamionos rendezvényt, és nem akartuk elengedni ezt az ötletünket, hiszen a magyar autósport ünnepéről beszélünk” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a hungaroring.hu-n megjelent közleményben, majd hozzátette, hogy nem mindennap láthatjuk ugyanazon a pályán, ugyanazon a hétvégén versenyezni a két Norbit. – „Örömmel jelenthetjük: a Hungaroring benne van mindkét sorozat naptárában, és ugyanazzal a dátummal! Sok egyeztetés eredménye ez a közös októberi rendezvény, de minden fél nagyon akarta, hiszen minden évben a Hungaroringen volt az egyik legjobb verseny. Bízunk benne, hogy most sem lesz ez másként.”

FIA WTCR

NEWS UPDATE! WTCR aims for 16 races over 6 events with a 100% Eur... opean calendar! The WTCR − FIA World Touring Car Cup calendar has been restructured for 2020 in order to deliver the maximum number of events possible during these unprecedented times.

Természetesen a két magyar versenyző is nagyon örül annak, hogy végül mégis megvalósulhat a WTCR-ETRC álomhétvége a mogyoródi versenypályán, hazai közönség előtt:

„Nagyon örülök, ez egyszerűen remek hír! Emlékszem, mekkora mélyütést jelentett, amikor kiderült, hogy törölték az áprilisi versenyt, hiszen akkor úgy tűnt, címvédőként nem szerepelhetek hazai közönség előtt. Az nagy érvágás lett volna. Ha akkor lehetett volna egy versenyzéssel kapcsolatos kívánságom, akkor az lett volna, hogy legyen mégis verseny, és úgy tűnik, hogy ez megvalósul, hogy megtartják a számomra legfontosabb versenyt. Címvédőként ez biztosan különleges élmény lesz. Ami az időpontot illeti, nem hiszem, hogy az április végéhez képest nagy különbség lesz az időjárás tekintetében, a hangulatra pedig független az időjárástól – az mindig parádés a Hungaroringen” – kommentálta a bejelentést Michelisz.

„Már a tavalyi bejelentés óta terveztem az áprilisi hétvégét, beszéltük a csapattal is, hogy mennyire jó lesz nem csupán nekünk, hanem az egész magyar autósportos közösségnek. Nagyon szerettem volna, és még most is szeretnék együtt versenyezni Michelisz Norbival és Tassi Attilával a hazai közönség előtt, és úgy tűnik, hogy ez mégis valóra válhat. Alig várom már, hogy ott legyünk a Hungaroringen!” – tette hozzá lelkesen az új csapathoz szegődött Kiss.

A Hungaroringen kívül a Salzburgring, a Nordschleife, a Slovakiaring, valamint az aragóniai és az adriai aszfaltcsík szerepel az állomások között.

A túraautó-világkupa átdolgozott 2020-as versenynaptára:

  • szeptember 12-13.: Ausztria, Salzburgring – 2 verseny
  • szeptember 24-26.: Németország, Nürburgring Nordschleife – 2 verseny
  • október 10-11.: Szlovákia, Slovakiaring – 3 verseny
  • október 17-18.: Magyarország, Hungaroring – 3 verseny
  • október 31. – november 1.: Spanyolország, MotorLand Aragón – 3 verseny
  • november 14-15.: Olaszország, Adria International Raceway – 3 verseny

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315727410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása