F1: Igazából nem is kapott újabb esélyt Vettel a Ferrarinál?

Egyre több jel utal arra, hogy a Ferrari mindenképpen készült Sebastian Vettel leváltására, ezt számos sajtóértesülés mellett immár az olaszok leendő pilótája, Carlos Sainz is megerősítette.

200026-test-f1-sebastian-vettel-day3.jpg

Év végén különválnak Sebastian Vettel és a Ferrari útjai, ám amíg a hivatalos közlemény közös megegyezést említett, ennél kuszább lehet a szakítás háttere. Néhány héttel a sokakat megdöbbentő bejelentés előtt még arról cikkeztek az olasz sajtóban, hogy a német visszautasított egy kedvezőtlen ajánlatot, a múlt héten viszont már arról írtak a The Race hasábjain, hogy a Ferrari sosem kínált új szerződést Vettelnek, miközben Charles Leclerc sorsáról még karácsony előtt döntöttek.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója megerősítette, hogy a Ferrari szintén a tél folyamán környékezte meg a Vettel-utódként bejelentett Carlos Sainzot, amit most maga az érintett is megerősített a Formula–1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

barcelonatest2friday_56i6456.JPG

„Amikor megkeresett a Ferrari, engedélyt kértem Zaktől arra, hogy komolyabban tárgyalhassak velük. Nem tudtam, hogyan fog reagálni, de azt mondta, ez egy lehetőség, beszéljek velük, aztán meglátjuk, mit akarnak” – emlékezett vissza a spanyol, hozzátéve, hogy először a 2019-es és a 2020-as szezon közötti télen lépett kapcsolatba vele a Ferrari.

Kitért a ferraris jövőjére is a 25 éves versenyző, elmondta, hogy jelenleg jó kapcsolatot ápol Leclerc-rel.Általában sok időt töltök Charles-lal a versenyzői parádékon, már csak azért is, mert ő néhány pozícióval előrébb volt a rajtrácson, mint én. Így amikor előzésekről volt szó, nem Daniellel vagy Landóval [Ricciardóval és Norrisszal, a Renault, illetve a McLaren versenyzőjével – szerk.] beszélgettem a rajt előtt, hanem egy olyan sráccal, akiről tudtam, hogy valószínűleg nem fogom látni a következő másfél órában. Charles-lal pedig picit megvitattuk a versenyt, a stratégiát, az autót és az előző napi időmérőt. Jó a kapcsolatom vele, néhányszor már beszéltünk is” – mondta.

via RaceFans

Fotó: Ferrari Media, McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6615714342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása