Most már tényleg bajban a DTM, év végén az Audi is kiszáll

A német túraautó-bajnokság (DTM) jövője szempontjából akár sorsfordító is lehet az Audi hétfői bejelentése: az ingolstadtiak ugyanis 2020 végén elhagyják a sorozatot.

a1913693_medium.jpg

Már az idei évre is nagyon nehézkesen állt össze a DTM mezőnye, főleg azok után, hogy az Aston Martin – ezzel a Mercedes nyomdokaiba lépve – mindössze egy év után befejezte az ottani programját. Most pedig egy újabb gyártó hozott drasztikus döntést: hétfőn az Audi bejelentette, hogy a 2020-as lesz az utolsó évük a bajnokságban. Az ingolstadti gyártó közleményében azzal a koronavírus okozta gazdasági kihívásokkal érvelt kiszállása mellett.

„Az Audi formálta a DTM-et, ahogyan a DTM az Audit, ami demonstrálja, milyen erő lakozik a motorsportban, mind technológiailag, mind érzelmileg. Ezzel az energiával folytatjuk átalakulásunkat, hogy a sportos, fenntartható elektromos mobilitást szolgáljuk. Ehhez igen vonzó platformot kínál a Formula–E, és ennek kiegészítéséül más progresszív motorsport-formátumokat is megvizsgálunk a jövőben” – nyilatkozta Markus Duesmann, az Audi elnöke.

2000 óta versenyzett a DTM-ben az Audi, az ingolstadtiak a legsikeresebb manufaktúrává léptek elő az elmúlt két évtizedben 11 egyéni és 12 gyártói bajnoki címmel, 114 győzelemmel és 106 pole pozícióval. A jövőben az elektromos formulaautó-sorozat mellett az ügyfél alapú versenyzésre helyezi a hangsúlyt.

Különösen baljós jövőképet festhet ez a bejelentés annak tudatában, hogy az idei mezőny döntő többségét, a 16-ból 9 autót az Audi ad a mezőnybe: Robin Frijns, Nico Müller, Loïc Duval, Mike Rockenfeller, Jamie Green és a regnáló bajnok René Rast gyári versenyzőként, míg Ferdinand Habsburg, Ed Jones és Fabio Scherer a privát WRT-csapat színeiben áll rajthoz, amint elkezdődik a szezon. Erre – a jelenlegi tervek alapján – a Norisringen, július 11-12-én kerülne sor, de a vírus elleni védekezés jegyében hozott németországi döntések további változtatásokra kényszerítheti a DTM-et a versenynaptárat illetően.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3515644774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása