Sajtóhír: Drasztikus döntést hozott WTCR-programja kapcsán a Cupra

Portugál lapértesülések szerint a koronavírus gazdasági következményei miatt nem fog gyári csapatot indítani a túraautó-világkupában (WTCR) a Cupra.

190a4355e70e256cef55d6652baccdf9.jpg 

A Cupra – eleinte SEAT-ként – a kezdetek óta jelen van a TCR-ben, 2018-ban is azonnal beszállt a WTCR-be: eleinte a Campos Racing és a Zengő Motorsport, míg tavaly a Comtoyou Racing és a PWR Racing futtattak összesen négy Leónt a bajnokságban. Vadonatúj autójáról még az év elején lehullt a lepel, ennek ellenére a Cupra nem indít gyári támogatott csapatot a világkupában az idei évben – számolt be a hírről a SportMotores.com, melyet a TouringCarTimes és a TouringCars.net is átvett.

„A COVID-19 hatásai miatt a Cupra úgy döntött, hogy gyári támogatott csapattal nem vesz részt a WTCR 2020-as szezonjában” – szögezte le a Cupra sajtóreferense a portugál lapnak, hozzátéve, hogy a többi, ügyfélalapú TCR-sorozatot nem érinti a döntés.

Érdekes helyzetet teremthet a WTCR-ben a Cupra döntése, ugyanis miután korábban a Volkswagen-csoport másik két márkája, a Volkswagen és az Audi, valamint az Alfa Romeókat futtató Romeo Ferraris is kiszállt, mindössze 14 autóról van tudomásunk, holott a bajnokság indulásához minimum 16 indulóra lenne szükség. Idáig a Honda, a Hyundai és a Lynk & Co erősítette meg, hogy gyári(lag támogatott) csapatokkal, négy-négy autóval folytatja, míg a Comtoyou Racing várhatóan két privát Audit állít csatasorba – az egyiket Tom Coronellel.

A Comtoyou Racing még a tél folyamán szakított a Cuprával, ellenben a PWR Racing terve az volt, hogy az új modellel marad a WTCR-ben, de könnyen lehet, hogy borulnak az erre irányuló tervek a jelenlegi helyzet miatt, miután a svéd csapat alapvetően meglehetősen alacsony büdzsével operál. Mindenesetre a PWR-csapat épp a héten erősítette meg, hogy Mikaela Åhlin-Kottulinsky és Robert Dahlgren kettősével és két új Cuprával folytatja a skandináv TCR-bajnokságban.

A koronavírus miatt képlékenynek mondható a WTCR-szezon alakulása is, hiszen a szezonnyitót – az első három forduló törlését követően – a Slovakiaringen, június 5-7-e között rendezhetik.

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315592652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása