Nyár végéig szünetel a WEC, 2021-re is kihat a koronavírus

Bemutatta módosított menetrendjét az endurance-világbajnokság, jelentős változásokat eredményezett a globális járványügyi helyzet.

the_gridlone_star_le_mans.jpg

Sebringbe, Spába és Le Mans-ba sem tud(ott) ellátogatni a márciusi-áprilisi-májusi hónapokban a WEC mezőnye a koronavírus miatt. A szervezők már korábban bejelentették, hogy a 24 órás Le Mans-i futamot rendhagyó módon csak ősszel tartják, a minap viszont az is tisztázódott, augusztus közepénél előbb biztosan nem folytatódik a bajnokság, ekkorra tűzték ki ugyanis a spái 6 órás időpontját. Annak érdekében pedig, hogy meglegyen a nyolc forduló a szezonban, november második felében, Bahreinben zárul az idény.

Emiatt a WEC téli-tavaszi versenyrendezési formátuma is kútba esett, mivel így a 2021-es idény legkorábban jövő márciusban rajtolhat el, várhatóan a sebringi 1000 mérföldessel. Egyébként a szahíri verseny hivatalosan már a következő szezonhoz tartozott volna, ellenben a silverstone-i és a dél-afrikai verseny sorsa megkérdőjeleződött.

Jelentős változásnak mondható továbbá, hogy előrébb hozták Le Mans-i versenyt kezdési időpontját: helyi idő szerint 16:00 helyett 14:30-kor startol majd el a tradicionális viadal, hogy a versenyzőknek lehetőségük legyen több időt világosban versenyezni, mielőtt lemenne a nap.

A módosításokat követően így fest a WEC 2019/2020-as versenynaptára:

  • szeptember 1.: Silverstone, Nagy-Britannia (4 órás)
  • október 13.: Fuji, Japán (6 órás)
  • november 17.: Sanghaj, Kína (4 órás)
  • december 14.: Szahír, Bahrein (8 órás)
  • február 1.: Interlagos, Brazília (6 órás)
  • augusztus 15.: Spa-Francorchamps, Belgium (6 órás)
  • szeptember 19-20.: Le Mans, Franciaország (24 órás)
  • november 21.: Szahír, Bahrein (8 órás)

dscn3790.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fontos változásokat ismertetett a kamion Európa-bajnokság idei szezonja kapcsán is, miután eltolták a május 23-24-ére tervezett misanói fordulót. A bejelentés értelmében majd november 14-15-én, a vírus egyik európai gócpontjának számító Olaszországban ér véget a 2020-as szezon. Emellett a jaramai és a Le Mans-i versenyeket is elnapolták, szeptember 26-27-ére, valamint október 3-4-ére. Jelen állás szerint majd Szlovákiában, június 5-7-e között kezdődik Kiss Norbiék idénye. A magyar versenyző hivatalosan még nem jelentette be idei versenyprogramját, egyelőre csak annyit árult el, hogy négy év után elhagyta a tankpool24 és a Mercedes csapatát.

Fotó: John Rourke / ArdenalMedia.com (FIA WEC Media), Kiss Norbi média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915591710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása