F1: Hamilton tiszta vizet öntött a pohárba, ezért maradt Ausztráliában

A Mercedes hatszoros világbajnoka megnyugtatta rajongóit: nem koronavírusos, sőt tünetmentes.

m227030.jpg

Noha a koronavírus-járvány miatt múlt hét pénteken törölték a Formula–1-es Ausztrál Nagydíjat, Lewis Hamilton a verseny helyszínén maradt, ami miatt el is kezdődtek a találgatások a sajtóban. Egyes feltételezések szerint a hatszoros világbajnok is elkapta a koronavírust, ezt pedig arra alapozták, hogy március 5-én részt vett egy jótékonysági rendezvényen, amin jelen volt Sophia Trudeau, a kanadai miniszterelnök felesége, valamint Idris Elba színész-producer, akiknél pozitív lett a COVID-19-teszt eredménye.

Hamilton azonban elejét vette a pletykáknak, szombaton a közösségi oldalain reagált rájuk.

„Jelentek meg spekulációk az egészségi állapotomat illetően, miután részt vettem egy eseményen két olyan emberrel, akiknél később kimutatták a koronavírust. Tudatni szeretném most mindenkivel, hogy jól vagyok, egészségesnek érzem magam, naponta kétszer edzek. Nincsenek tüneteim, és már 17 napja annak, hogy láttam Sophie-t és Idrist. Örömmel hallottam róla [Idrisről – szerk.], hogy rendben van” – kezdte követőinek címzett levelét a 35 éves versenyző.

Hozzátette, hogy ettől függetlenül nem veszi félvállról a világjárványt, a saját egészsége érdekében is lépett: „Konzultáltam az orvosommal is, kétszer is meggyőződött róla, hogy szükséges-e az esetemben a teszt. Az igazság azonban az, hogy az elérhető tesztek mennyisége korlátozott, és vannak olyan emberek, akiknek nagyobb szüksége van rájuk, mint nekem. Főleg úgy, hogy nálam egyáltalán nem jelentkezte a tüneteket” – magyarázta.

„Így az elmúlt hét folyamán elzártam magam a külvilágtól, különösen azután, hogy törölték a pénteki szabadedzést, távol tartottam magamat az emberektől.”

„A legfontosabb, amit megtehettek, hogy maradjatok pozitívak, tartózkodjatok a többi embertől, amennyire csak tudtok, s ha kell, szigeteljétek el magatokat másoktól.  Mossatok rendszeresen kezet vízzel és szappannal, legalább 20 másodpercig. Köszönöm szépen az üzeneteket, és távolról is küldöm nektek a pozitív energiákat és a szeretet. Legyetek óvatosak!” – zárta mondandóját.

Lewis Hamilton on Twitter

https://t.co/0EoEae3JjU

Ez idő alatt további hat verseny halasztásáról döntöttek, és amellett, hogy a mezőny Ausztráliában sem tér vissza jó eséllyel, a Monacói Nagydíj idén már biztosan elmarad. Legkorábban június elején, az Azerbajdzsáni Nagydíjjal rajtolhat el a szezon.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7515541830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása