„Szomorú, de ez a helyes döntés” – így reagált az F1 az Ausztrál Nagydíj törlésére

A versenyzők és a csapatok részéről döntő többségében egybehangzó nyilatkozatok jelentek meg az Ausztrál Nagydíj törlése kapcsán.

3fc2-c56b-566c-44dabc0244c9_d4173b67e004038743b24030e876bc7840fe040e.jpg

Szinte az utolsó utáni pillanatban, szűk két órával az első szabadedzés kezdete előtt döntöttek az Ausztrál Nagydíj lefújásáról. Nem kellett sokat várni arra, hogy a versenyzők és csapataik közösségi médiás csatornáikon keresztül reagáljanak a fejleményekre – az alábbiakban ezekből olvasható egy válogatás:

Lewis Hamilton (Mercedes): „Szomorú, de ez a helyes döntés. Senki sem akarta, hogy így legyen, mindnyájan már szálltunk volna be az autó, hogy menjünk versenyezni. Azonban reálisnak kell lennünk, így az egészséget és a biztonságot az első helyre téve. A valóság az, hogy ez egy nagyon komoly helyzet, ami miatt emberek halnak meg nap mint nap – nagyon sok embert érint, a betegek mellett azokat is, akik nem azok: őket pénzügyileg és érzelmileg. Senki sem tudja igazán, milyen mértékben tudunk megbirkózni ezzel, de mindannyian be kell, hogy tartsuk az óvintézkedéseket, hogy a lehető legtöbb ember biztonságban maradjon. Tudom, ez csalódást keltő, viszont ezekben a nehéz időkben a sport összehoz minket. Mindenki fogadja meg a tanácsokat, maradjatok óvatosok. Reméljük, hamarosan visszatérhetünk a versenyzéshez, addig is mindenki vigyázzon magára!”

Valtteri Bottas (Mercedes): „Amit a leginkább akarok csinálni, az a versenyzés, de most a biztonság és az egészség az első. Remélhetőleg hamarosan újra versenyezhetünk! Mindenki legyen óvatos!”

Ferrari: „A Scuderia Ferrari teljes mértékben támogatja az FIA és az F1, az Australian Grand Prix Corporationnel közösen hozott döntését az Ausztrál Nagydíj törlése kapcsán. Minden csapattag biztonsági az első számú prioritás, főként úgy, hogy a COVID-19 továbbra is gyorsan terjed. Sajnáljuk azokat a rajongókat, akik kilátogattak az Albert Parkba, hogy szurkoljanak minden lelkesedésükkel, ahogyan mindenki mást, aki világszerte nézte volna.”

Charles Leclerc (Ferrari): „Még egy kicsit várnunk kell arra, hogy visszatérhessünk az autóba. Már nagyon vártam, hogy újra a volán mögé üljek, de ez a legjobb döntés. Mindenki egészsége a legfontosabb. Legyetek óvatosak!”

Honda: „Teljes mértékben egyetértünk az Ausztrál Nagydíj törlését illető döntéssel. Habár lelkesen jöttünk ide versenyezni, a COVID-19-es helyzet miatt minden csak rosszabbá vált nagyon gyorsan. Onnantól fogva, hogy ezt járvánnyá nyilvánították, a törlés volt az egyetlen logikus út. Csapatunk, az F1-es társadalom, illetve a pályán tartózkodó rajongók egészége és biztonsága kell, hogy legyen az első. Sajnáljuk azokat, akik ki terveztek látogatni az év első versenyére. Reméljük, hogy a bajnokság folytatódhat, amint biztonságos lesz.” (Morijama Kacuhide, a márka kommunikációjáért felelős igazgató)

Red Bull: „Az F1, az FIA és az AGPC megerősítését követően, miszerint eltörlik az Ausztrál Nagydíjat, illetve a vis maiorra való tekintettel, amit a COVID-19-világjárvány kapcsán tapasztaltunk, a csapat mostantól arra fókuszál, hogy minden dolgozójának biztosítsa a lehetőségekhez mérten biztonságos és mihamarabbi hazatérést, hogy a kormány és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatásaival összhangban minden szükséges intézkedést megtehessenek. Osztozunk a Formula–1-es rajongók csalódottságában, de a csapatok, a rajongók, a médiamunkások, illetve a pályaszemélyzeti alkalmazottak biztonsága az abszolút prioritás. Jelenleg az FIA további tájékoztatására várunk, ami a jövőbeli versenyeket érinti.”

Max Verstappen (Red Bull): „Nagyon vártuk már a 2020-as szezon kezdetét. Így természetesen csalódott vagyok, de mindannyian megérjük, hogy végülis ez volt a helyes döntés. Sajnálom a rajongókat és minden további érintettet.”

Zak Brown (vezérigazgató, McLaren): „Örülök az F1, az FIA és az AGPC döntésének, miszerint lefújják az Ausztrál Nagydíjat. Az F1 családja és a helyi közösség egészsége és biztonsága a fő jelen esetben. Versenyzőként ez volt a legnehezebb döntés, amit meg kellett hoznom, vezérigazgatóként viszont a legkönnyebb.”

Renault: „A Renault DP World F1 Team csapata tudomásul veszi és teljesen mértékben támogatja az F1 és az FIA döntését a 2020-as Ausztrál Nagydíjat törlését illetően. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem versenyezhetünk a lelkes ausztrál közönség előtt, akik komoly támogatásról tettek tanúbizonyságot csapatunk és Daniel irányába. Ugyanakkor csapattagjaink és a szélesebb F1-es közösség egészsége és biztonsága kiemelkedő fontosságú. Gondolataink partnercsapatunkkal, a McLarennel vannak, miután van egy megerősített COVID-19-es esetük.”

Daniel Ricciardo (Renault): „Megsemmisítően hatott rám, hogy nem versenyezhetek a hazai versenyemen itt, Melbourne-ben, és így a szezon sem kezdődik el egyelőre. Afelől viszont semmi kétség, hogy helyes született, amit szerintem mindenki megérthet. Ez olyasvalami, amit korábban még nem láttunk. Sajnálom azokat, akik kijöttek támogatni.”

Esteban Ocon (Renault): „Még várni kell néhány napot arra, hogy hivatalosan is visszatérhessek a versenyzésre. Természetesen ez rendkívül csalódást keltő, de a mi, vagyis a versenyzők, a csapatok és a szurkolók szempontjából ez a legjobb döntés. Remélhetőleg hamarosan javulni fog a helyzet. Mindenki legyen óvatos!”

Alpha Tauri: „Ahogyan minden motorsport-rajongó, mi is csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem rendezik meg az Ausztrál Nagydíjat. A koronavírus növekvő helyzetére való tekintettel, amit jelenleg pandémiának minősítenek, az egyetlen helyes döntés az, amit az FIA, a Formula–1 és az Australian Grand Prix Corporation hozott: az esemény törlése. Munkaállományunk egészsége és biztonsági a legfőbb számunkra, s mint olaszországi székhelyű csapat, tisztában vagyunk az egyre romló európai helyzettel, ami miatt csapatunk minden tagja aggódik. A Formula–1 talpra fog állni ebből a helyzetből, mi pedig arra támaszkodunk, hogy a felügyelőtestület a kereskedelmi jogtulajdonossal együtt folyamatosan ellenőrzi a helyzetet, és ennek megfelelően tájékoztatja az összes F1-es csapatot.”

Pierre Gasly (Toro Rosso): „Mindenki legyen óvatos, és reménykedjünk abban, hogy hamarosan jobb lesz ez az egész COVID-19-helyzet. Kár, hogy nem tudunk versenyezni Ausztráliában, de most az a legfontosabb, hogy mindenki egészségét és biztonságát megőrizzük. Vártam már nagyon a szezonkezdetet, de erre most várnunk kell. Reméljük, hamarosan jobb híreket kapunk!”

Alfa Romeo: „A Melbourne-ben történtek fényében, illetve a paddock megerősített COVID-19-es esett tudatában az Alfa Romeo Racing ORLEN csapatát üdvözli az FIA, a Formula–1 és az Australian Grand Prix Corporation döntését, miszerint a vis maior körülményekre való tekintettel törli a 2020-as Ausztrál Nagydíjat. Számunkra a csapatszemélyzet, továbbá a vendégek, a versenytársak, a Formula–1-es személyzet és szurkolótábor egészsége és biztonsága a legfontosabb. Ezért támogatjuk a döntést, mivel elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy biztonságban legyenek csapatunk tagjai.”

Haas: „A Haas F1 Team elfogadja a 2020-as Ausztrál Nagydíj, illetve minden melbourne-i Formula–1-es tevékenység törlését érintő döntést, amit a Formula–1 és az FIA közös közleményben jelentett be, az Australian Grand Prix Corporation (AGPC) támogatásával. A rendezvény lebonyolításában érintettek biztosága és egészsége azonban kiemelkedő fontosságú, csakúgy, mint azon rajongók ezreinek esetében, akik jegyet váltottak az Ausztrál Nagydíjra, és csalódtak amiatt, hogy nem lesz verseny Melbourne-ben. Ebben a Formula–1 iránti szenvedélyben osztozva a Haas F1 Team elfogadja az érintett felek későbbi intézkedéseit, figyelembe véve a globális COVID-19-es szituáció körülményeit.”

Romain Grosjean (Haas): „Nem lesz verseny Melbourne-ben. Az érzés, amikor egy számunkra nagy dologra nagyon keményen készülünk, de jelen esetben nagyon kis dolognak számít ahhoz a kihíváshoz képest, amivel a világ szembenéz. Mindenki vigyázzon magára, és próbáljon annyit küzdeni a COVID-19 ellen, amennyit csak lehet!”

Kevin Magnussen (Haas): „Felspannolt állapotban éreztem magam amiatt, hogy a hétvégén versenyezhetünk, de most messze mindenki biztonsága, egészsége és jólléte a legfontosabb. Ez volt a helyes cselekedet. Mindenki vigyázzon magára és a másikra is.”

Williams: „A ROKiT Williams Racing teljes mértékben támogatja a döntést, amit az FIA, a Formula–1-es és az Australian Grand Prix Corporation hozott, hogy törlik az e hétvégi, 2020-as Ausztrál Nagydíjat. Noha a döntés, amit azután hoztak meg, hogy egy másik csapat egyik tagjának COVID-19-tesztje pozitív lett, sok hűséges rajongót foszt meg szomorúan annak esélyétől, hogy láthassák a versenyt Melbourne-ben, a csapat minden tagjának és a rajongók biztonsága mindennél előrébb való.”

George Russell (Williams): „Nem emlékszem, mikor voltam utoljára ennyire izgatott egy versenyhétvége előtt, de a törlés egyértelműen helyes döntés volt. Mindenki biztonsága az első! Vigyázzatok magatokra!”

Nicholas Latifi (Williams): „Mondanom sem kell, nagyon izgatott voltam amiatt, hogy végre bemutatkozhatok a Formula–1-ben ezen a hétvégén, de még várnom kell erre. Minden érintett biztonsága és jólléte kell, hogy legyen a prioritás. Mindenki vigyázzon magára, és remélhetőleg, hamarosan újra versenyezhetünk.”

Pirelli: „A Pirelli tudomásul veszi a Formula–1, az FIA és az Australian Grand Prix Corporation döntését a hétvégi nagydíjra vonatkozóan. Mint a bajnokság partnere, a Pirelli megérti a döntést és maximálisan egyetért vele, amit a közelmúltban a világot érintő egészségügyi gondok alapján hoztak meg. Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk a Formula–1-es rajongók miatt is, akik azért jöttek Melbourne-be, hogy láthassák a szezon első versenyét.” (Mario Isola, a márka F1- és motorsport-részlegének vezetője)

Készült a the-race.com a cikke nyomán.

Fotó: Renault F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5015518682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása