F1: Lefújták a Ferrari és a Pirelli tesztjét

Csütörtökön tesztelte volna a 18 colos abroncsokat a Ferrari, de a koronavírus miatt elhalasztották.

200062-test-f1-barcelona-2-leclerc-day3.jpg

A héten folytatta volna a jövő évre való felkészülését a Pirelli, a célt szolgáló gumiteszteknek pedig még nagyobb jelentőségük vannak annak tudtában, hogy jövőre bemutatkoznak az új, a 13 colosokat leváltó 18 colos kerekek a Formula–1-ben. Csütörtökön a Ferrarival dolgozott volna együtt a Pirelli, az olaszok fioranói tesztpályájára tervezett vizes gyakorlást azonban elnapolták a koronavírus miatt – derült ki a gumibeszálló közleményéből.

A Pirelli megígérte, hogy a lehető leghamarabb pótolják a tesztet, a következőt pedig – jelen állás szerint – március 24-25-én, Bahreinben rendezik a Renault és a Mercedes részvételével.

Pirelli Motorsport on Twitter

Because of company restriction policies adopted by @ScuderiaFerrari and Pirelli following the worldwide Coronavirus outbreak, the scheduled 18-inch 2021 wet tyre test at Fiorano on March 5 has to be postponed. The test will be rescheduled at Fiorano at the earliest opportunity.

A döntés egyáltalán nem meglepő, Olaszország ugyanis a tüdőgyulladás-járvány európai gócpontjává lépett elő az utóbbi napokban, de világszerte is a negyedik legfertőzöttebb országnak számít. A mérleg több mint kétezer fertőzött és 52 halott. Nem a Ferrari és a Pirelli közös eseménye az első teszt, ami nem rendeznek meg Olaszországban: nemrégiben a német túraautó-bajnokság (DTM) előszezoni gyakorlását helyezték át a Hockenheimringre a vírus miatt.

Láthatóan egyre nagyobb hatással van a nemzetközi motorsport-sorozatokra is a koronavírus, legutóbb a MotoGP szezonkezdetét kellett elhalasztani – pontosabban a Katari Nagydíjat törölték is, míg a Thaiföldi Nagydíjat „csak” elnapolták –, továbbá a mai nap folyamán bejelentették, hogy a Superbike-világbajnokság is kihagyja a katari fordulót.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8715502180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása