Pérez az új Racing Pointról: „Ennyire jó autóval még nem kezdtem szezont!”

A mexikói versenyző pillanatnyilag nyeregben érzi magát, de nem tudja, mennyire bizonyul erősnek a Racing Point a 2020-as szezonban.

_ony7628_2.jpg

Nem titok, hogy a bajnokcsapat tavalyi gépére kísértetiesen hasonlító és emiatt „rózsaszín Mercedesnek” elkeresztelt Racing Point lehet az egyik sötét ló a 2020-as Formula–1-es szezonban. Miután 2018 közepén tulajdonos- és névváltáson esett át a csapat, azt tűzte ki célul, hogy visszatérjen a középmezőny élére.

Még zajlanak az előszezoni tesztek Barcelonában, a Racing Point versenyzője, Sergio Pérez máris ódákat zeng az új autóról, de egyelőre nem látja át, miként alakulhatnak az erőviszonyok a középmezőnyben. „Azt hiszem, igen” – felelte a kérdésre, hogy ez-e a legjobb autó, amihez szerencséje volt F1-es pályafutása során. „Úgy látom, ez lehet a legmasszívabb csomag, amivel valaha szezonnak nekivágtam” – nyilatkozta a Motorsport.com-nak.

_u5i0992.jpg

„Bízom benne, hogy a melbourne-i hétvége igazolja a megérzéseimet, jelenleg jól működik az autó. Vannak biztató jelek, de így is sokat kell dolgoznunk. Remélhetőleg a lehető legfelkészültebben utazunk el Melbourne-be” – folytatta gondolatait. – „Határozottan úgy vélem, hogy ilyen jól szezon előtt még nem álltunk. Ez lesz az első alkalom, amikor erős kezdésünk lehet.”

Egyes elemzések szerint bizonyos mutatókban még a Ferrarinál is jobb a Racing Point, ettől függetlenül Pérez nem hisz a tündérmesében. „Szerintem továbbra is erősek az élcsapatok” – utalt a Mercedes-Ferrari-Red Bull trióra. – „De nehéz kisakkozni, melyik csapat hogyan áll. Talán a tesztek végére kaphatunk tisztább összképet, most azonban csak időpocsékolás lenne a köridők nézegetése.”

A „rózsaszín Mercedesnek” persze nem mindenki örül:

F1: Nem lesz Haas a Racing Pointból

Hiába hajaz a Racing Point új autója a Mercedes tavalyi gépére, a silverstone-i csapat tagadja, hogy ezzel a Haas és a Ferrari kapcsolatát utánozzák.

Fotó: Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715494274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása