F1: Amerikai licensszel állnak rajthoz a kanadai versenyzők

Érdekes helyzet állt elő Lance Stroll és az újonc Nicholas Latifi esetében, mivel engedélyért az USA-ba kellett menniük – ettől függetlenül mindketten kanadaiként indulnak az F1-ben.

sg1_0336.jpg

Tavaly decemberben a kanadai motorsportszövetség kivonult a Nemzetközi Automobil Szövetségből (FIA), mivel az elnök Paul Cooke és az alelnök Roger Peart – akik egyaránt a 80-as éveikben járnak már – nyugdíjba vonultak. Ebből adódóan az F1-es mezőny két kanadai pilótája, a negyedik szezonja előtt álló Lance Stroll, valamint a bemutatkozásra készülő Nicholas Latifi sem tudta a hazájában elintézni a rajthoz álláshoz szükséges dokumentumokat.

Az FIA Sportkódexe azonban lehetővé teszi, hogy egyes országok mások versenyzőinek is kiállítsák az engedélyt; az érintett csapatok, azaz a Racing Point és a Williams szóvivői a RaceFans.net-nek megerősítették, hogy mind Stroll, mind pedig Latifi az Amerikai Egyesült Államokban szerzett licenszet 2020-ra.

Ennek ellenére a két versenyzőt továbbra is kanadaiként fogják kezelni, mivel az FIA a világbajnokságokban mindenképpen az útlevelet és az abban szereplő állampolgárságot veszi figyelembe – vagyis a különféle publikációkban, a tévés közvetítésekben, valamint a díjátadókon továbbra is a kanadai zászló fog szerepelni Stroll és Latifi neve mellett.

Fotó: Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1015469804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása