F1: Egy esetben biztosan távozhat Verstappen a Red Bulltól

A Red Bull tanácsadója elárulta, hogy van egy záradék Max Verstappen szerződésében: ha motor nélkül marad a csapat, a holland szabadon igazolhat.

ap-22bhprv4w2111_news.jpg

Mint az ismeretes, nagyjából néhány héttel ezelőtt hosszú távon, egészen 2023 végéig elkötelezte magát a Red Bull iránt Max Verstappen. Csakhogy akad egy kisebb bökkenő: a Milton Keynes-i együttes a Hondával egyelőre csak 2021 végéig tudott megállapodni, és nem titkoltan abban bíznak a csapatnál, hogy Verstappen bebetonozásával a japánokat is magukhoz tudják láncolni.

A német Motorsport-Magazinnak nyilatkozva a Red Bull motorsportfőnöke, Dr. Helmut Marko elárulta, hogy amennyiben a távozás mellett dönt a Honda, Verstappennek joga van távozni a csapattól. „Alapvetően van egy fix szerződés, arra az esetre, ha minden rend szerint alakul” – mondta. – „A Hondával kötött megállapodásunk jelenleg 2021-ig szól, és egy motor nélküli Formula–1-es autó természetesen már egy másik történet. Az pedig nyilvánvaló, hogy versenyképes motorra van szükségünk, hogy megtartsuk Verstappent.”

ap-22bgnshjn1w11_news.jpg

Egy veszteség már így is éri a Red Bullt: épp pénteken jelentették be, hogy a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll 16,7%-os részesedést vásárolt az Aston Martinban, így a bikák együttműködése a brit luxussportkocsi-gyártóval az év végén megszakad.

2021-től új éra köszönt be a Formula–1-ben, ezért Marko végképp örül, hogy hosszabb távon is számíthatnak Verstappenre, akiben már az első pillanattól fogva látta a potenciált. „Különösen boldogok vagyunk Max szerződése miatt, mivel ez stabilitást ad nekünk, az egész csapatnak pedig motivációt jelent. A legfőbb célunk az, hogy Maxból, aki velünk kezdte el F1-es pályafutását, minden idők legfiatalabb világbajnokát faragjuk” – tette hozzá a 76 éves szakember.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9915450220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása