Minden F1-es csapat öszvérautóval segít a Pirellin

A Pirelli F1-es programjának vezetője elárulta, valamennyi csapat különleges, átmeneti autó építésével járul hozzá a 2021-ben bemutatkozó, új gumik kifejlesztéséhez.

suzukasunday7-427621.jpg

25 tesztnap áll a Pirelli rendelkezésére, hogy felkészüljön az új Formula–1-es érára, egyúttal a 18 colos abroncsok érkezésére – azon a három napon felül persze, amit majd az utószezoni abu-dzabi gyakorlás biztosít a gumibeszállító részére.

Jó hírről számolt be a készülődés kapcsán Mario Isola, a Pirelli F1-es részlegének vezére, miszerint valamennyi csapat készül átmeneti autóval a gumik tesztelése végett – ráadásul lesznek csapatok, amelyek a 2020-as autó alapjait használják fel erre a célra, míg a szorultabb helyzetben lévők közül néhányan a 2018-as vagy a 2019-es versenygéppel segítik az olasz-kínai gyár munkáját.

„Sűrű lesz az idei programunk, de az rendkívül pozitív, hogy mind a tíz csapat megerősítette, hogy tesztelési célra készítenek átmeneti autót idén” – fogalmazott Isola az Autosport hasábjain. – „Ez ugyanis azt jelenti, hogy az év végén, a háromnapos abu-dzabi teszten minden csapat 18 colos gumikat tud felrakni az autójára.”

18-inch-tyre-test2-943339.jpg

A 13 és a 18 colos gumiabroncs egymás mellett még egy korábbi összehasonlításon.

Isola hozzátette, hogy így egyik csapat sem fog hátrányos megkülönböztetésben részesülni, mivel egyenlő arányban tudják felosztani a tesztelésre rendelkezésre álló időt. A szakember emiatt is biztos abban, hogy nem lesz gond a 2021-es abroncsokkal. „Ennek köszönhetően megfelelően tudjuk érvényesíteni a 2021-ben debütáló termékünket. Abu-Dzabiba ugyanis november végén, december elején látogatunk el, tehát amennyiben szükség lesz módosításokra, lesz rá némi időnk” – magyarázta, de hozzátette, hogy drasztikus változások még ebben az esetben sem lesznek kivitelezhetőek, mivel februárban már az újabb tesztekre, míg március közepén a következő F1-es idényre kerül sor.

Legközelebb a Ferrari öszvérautója áll munkába, amivel februárban Charles Leclerc fog tesztelni.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1615426076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása