WTCR: Michelisz helyett világbajnok úszó kapta az Év sportolója-díjat

A férfiak és a nők között is úszót választott 2019 legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

9b701c2aa3cc44ddf96f4b0ff76e7376.jpg

Nagyszabású gála keretében, immár 62. alkalommal díjazták Magyarország legjobb sportolóit – a Nemzeti Színházban megrendezett Év sportolója-gálán a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) állította össze a rangsort, összesen 399 sportújságíró adta le szavazatát.

A férfiak mezőnyében autósportos érdekeltség is akadt a jelöltek között Michelisz Norbert személyében, ám végül nem a túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es bajnoka lett a győztes, hanem a kvangdzsúi úszó-vb-n 200 méter pillangón világcsúcsot úszott világbajnok úszónk, Milák Kristóf. Michelisz és Milák mellett Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázó volt még esélyes a díjra.

A nők között – immár hetedik alkalommal, és ezzel a szintén úszó Egerszegi Krisztinát utolérve – Hosszú Katinka vehette át az év legjobbjának járó elismerést, aki a már említett kvangdzsúi világbajnokságon két aranyérmet szerzett.

download_2_1.jpg

Hozzá kell tenni, hogy 1958 óta, amióta díjazzák a legjobbakat, csak egyetlen alkalommal lett a győztes autó- vagy motorversenyző: 2007-ben a MotoGP 125 köbcentiméteres kategóriájában világbajnokká koronázott Talmácsi Gábort választották a legjobbnak az MSÚSZ tagjai.

Michelisz azonban ettől függetlenül számos elismerésben részesült WTCR-diadalát követően: első magyarként felkerült az egyik, ha nem a legrangosabbnak tartott Autosport magazin top50-es listájára, míg a legismertebb túraautós online oldal, a TouringCarTimes negyedikként rangsorolta, a hazai Autósport és Formula Magazin pedig az év legjobb magyar autóversenyzőjének titulálta a himesházai születésű pilótát.

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media), Illyés Tibor / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8015413510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása