F1: Leclerc kihúzta a gyufát a Ferrarinál

A Ferrari megkérdezése nélkül ment el ejtőernyős ugrásra a monacói versenyző, aminek nem is örült az olasz csapat.

190013_jap.jpg 

A Formula–1-es versenyzők szerződéseiben sok esetben igen szigorú tiltások szerepelnek, például a versenyszerű motorozásra, a ralizásra vagy egyéb extrém tevékenységekre vonatkozóan, hogy ezzel is óvják testi épségüket. Vannak persze olyanok, akiket szabadabb pórázra engednek – ilyen például Lewis Hamilton, aki tavaly decemberben egy szponzori rendezvény keretében próbálhatta ki a hétszeres MotoGP-világbajnok Valentino Rossi Yamaháját.

Erről azonban egy kivételes eset alkalmával nem akart tudomást venni Charles Leclerc: a monacói nemrégiben bevallotta, hogy közvetlenül a 2019-es F1-es szezon után a Ferrari beleegyezése nélkül ment el ejtóernyőzni Dubajban. „Normál esetben, ha valami szokatlanra készülök, mindig megkérdezem a csapatot, de ezúttal kivételt tettem” – idézi a monacói szavait az olasz La Gazzetta dello Sport.

„Úgy voltam vele, hogy ha bármi probléma felmerül, már nagyon nem lesz lehetőség arra, hogy megdorgáljanak érte” – jegyezte meg morbid humorral. – „Amikor rájöttek, nagyon mérgesek voltak, de másodjára már nem fogok ilyesmire vetemedni.”

1st skydive today. What an amazing experience, jumping alone is next on the list �

403.9k Likes, 1,828 Comments - CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) on Instagram: "1st skydive today. What an amazing experience, jumping alone is next on the list �"

Leclerc hozzátette, hogy Hamilton példáját követve nagyon szívesen kipróbálna egy versenymotort is, de meglátása szerint erre a Ferrari aligha adná áldását: „Imádnám, ha kipróbálhatnám, mert a versenymotorokat amúgy is nagyon kedvelem. Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy ugyanezek a Ferrari érzései is. Mindenesetre először engedélyt kell kérnem hozzá, de nem tudom, hogy megkapnám-e” – magyarázta a Speedweek hasábjain.

Leclerc 2024-ig szóló szerződéshosszabbítását egyébként a karácsonyi ünnepek alatt jelentette be a Ferrari, tehát a GP3- és F2-bajnok F1-es futamgyőztest még évekig a maranellói istálló színeiben láthatjuk szerepelni.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7215409794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása