F1: Hamilton is nagylelkű adománnyal állt be az ausztrál tűzvész érintettjei mögé

A hatszoros Formula–1-es világbajnok Instagram-oldalán közölte, hogy körülbelül 150 millió forint értékű pénzösszeggel támogatja az ausztráliai katasztrófa hőseit.

m186727.jpg

Hónapok óta óriási tűzvész tombol Ausztráliában, ami már több mint 6,3 millió hektárnyi területen pusztított, 27 ember és 1 milliárdnál is több állat halálát okozta – összegezte a helyzetet a BBC.

A héten a Formula–1-es mezőny egyetlen ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo már bejelentette, hogy két, az erdőtüzek megfékezésében közreműködő jótékonysági szervezetnek is adományozott, továbbá azt a versenyfelszerelését, amit az idei Ausztrál Nagydíjon fog használni, dedikálva bocsátja árverésre, hogy az abból befolyó összeget is erre a célra fordíthassák.

Ricciardo után pedig a királykategóriának egy másik oszlopos tagja, a közösségi felületein napok óta az ausztrál helyzetről posztoló Lewis Hamilton is a zsebébe nyúlt a nemes ügyért: a hatszoros világbajnok brit pilóta az Instagram-oldalán közölte, hogy 500 ezer amerikai dollárt, vagyis körülbelül 150 millió forintot adományoz a károsult állatoknak, az állatmentőknek, valamint a tűzoltóknak.

„A szívem szakad meg azon pusztítás láttán, amit az ausztráliai bozóttüzek okoznak az ott élő embereknek és állatoknak” – jegyezte meg, továbbá mindenkit arra buzdít, hogy aki tud, szintén csatlakozzon az adományozók sorához.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It saddens me deeply to know that over 1 billion animals in Australia died a painful death, no way out, not their fault. My love of animals is no secret and I can’t help but grieve for the defenceless animals thought to have died so far, pushing certain species closer to extinction. I’m lucky enough to visit Australia often and I know first-hand how beautiful the country is. Keep fighting Australia. I’ve spent some time speaking to people in Australia who are working at the heart of this and I’m filled with admiration for everything they are doing. I implore you to join me in thinking about the impact we are having on our planet. Let’s work together to make small changes, and encourage our family and friends to do the same, so we can help shift the direction we’re going in. I’m donating $500K to support @wireswildliferescue @wwf_australia and the Rural Fire Services. If you are able and haven’t already, you can donate too. Every little helps. Animals: @wireswildliferescue @wwf_australia Rural Fire Services: @nswrfs @cfavic @rfbaq @dfes_wa @cfsfoundation #TasmanianFireService #PrayingForAustralia

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

Az Ausztrál Nagydíj szervezői is segíteni akarnak

Alig több mint két hónap múlva pont Ausztráliában fog elrajtolni az F1 2020-as szezonja – így a szervezők a héten már kiadták a tájékoztatást annak kapcsán, hogy folyamatosan figyelik, hogy az egyre terjedő az erdőtüzek befolyásolhatják-e a szezonnyitót.

„Magát Melbourne-t nem érintik a tüzek, azok sokkal keletebbre vannak tőlünk, úgy 200-300 kilométerre” – nyilatkozta az Ausztrál Nagydíjat szervező cég feje, Andrew Westacott a PA Sport hírügynökségnek. – „A szélviszonyok változása az, amire valójában összpontosítani kell, mert ez idézi elő a levegő minőségének romlását. Még két hónap azonban hátravan, így a megszokottak szerint készülünk a hétvégére.”

A szervezők továbbá jelezték, hogy a bajnoksággal szövetkezve szintén szeretnének segíteni az érintetteken.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715401894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása