Verstappen: Nem kérdés, jó irányba haladunk

Elégedett a Red Bull 2019-es szezonjával Max Verstappen, a holland szerint az alapok adottak ahhoz, hogy idén már a bajnoki címért harcoljanak.

ap-227e998dh2111_news.jpg

Pályafutása legjobb évét zárta tavaly Max Verstappen: a Red Bull hollandja harmadikként végzett az összetettben, a Mercedes versenyzői mögött – annak ellenére, hogy a Milton Keynes-i együttes Renault-ról Honda-motorokra váltott. A bajnoki címért azonban még nem tudott küzdeni a hétszeres nagydíjgyőztes, de úgy véli, a Red Bull idén már készen fog állni arra, hogy felvegye a kesztyűt a Mercedesszel.

„Úgy gondolom, már a jó irányba haladunk. Ez nem kérdés” – idézi a Motorsport.com Verstappen szavait. – „Azon fog múlni, hogy mennyire leszünk képesek fejlődni a következő szezonban. Többé-kevésbé tisztában vagyok ennek mértékével, de csak remélni tudom, hogy ez elegendő lesz. Ezúttal nem lesznek igazán változások a szabályokban, szóval tudunk arra építkezni, amink van. Az pedig, hogy már a második évben fogunk együtt dolgozni a Hondával, szerintem segíteni fog rajtunk. Sokat fejlődtünk már motorteljesítmény terén, és tudjuk, hogy mi az, amin még dolgoznunk kell.”

ap-22bwd7wfd2111_news.jpg

Kulcsfontosságú a Red Bull számára, hogy jól kezdje a 2020-as Formula–1-es szezont, mivel az év végén kifut Verstappen szerződése, a pilótapiac alakulását látva fennállhat annak veszélye, hogy lecsapnak a hollandra – mellette ugyanis a két mercedeses, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, valamint a ferraris Sebastian Vettel is szabad prédává válik. „Tudjuk, hogy már az elejétől fogva ott kell lennünk a szeren, ha a bajnokságért akarunk harcolni” – jegyezte meg.

Elégedettséggel nyugtázta a 2019-es évet Verstappen: versenyzőként is, továbbá a Red Bull munkájával is meg volt elégedve. „Viszonylag kiegyensúlyozott voltam. Úgy vélem, csapatként is jó munkát végeztünk, a legtöbb alkalommal kihoztuk a legjobbat a lehetőségeinkből. Ez volt az egyetlen, amit tudtunk csinálni, főleg eleinte, amikor nem igazán tudtunk győzelmekért harcolni. Így is előzzük a Ferrarikat, pedig lassabbak vagyunk náluk, de a stratégiánk például sokkal jobban működik. Ha ezt tartjuk jövőre is, erős évet zárhatunk” – zárta mondandóját.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6615394746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása