F1: Száműzött Red Bull-juniort karolt fel a Williams

A Makaói Nagydíj kétszeres győztese és a Red Bull pilótaprogramjának egykori növendéke, Dan Ticktum jövőre a Williams fejlesztőversenyzőjeként folytatja pályafutását.

el-irtowwaezkoy.jpg

A balhés múlttal rendelkező pilótáját, Dan Ticktumot a 2019-es szezon folyamán menesztette a Red Bull, miután beletört a bicskája a japán Super Formula-sorozatba. A 20 esztendős versenyző kapcsán korábban már bejelentették, hogy 2020-ban a Forma-2-ben fog versenyezni a DAMS színeiben. A minap azonban fény derült arra is, hogy Ticktum a Forma-1-től sem szakad el véglegesen: a Williams leigazolta ugyanis a versenyzői akadémiájába. Főként a szimulátorban lesz dolga Ticktumnak, továbbá két versenyhétvégén jelen lesz a csapattal – derült ki a közleményből.

„Megtisztelő, hogy a Williams Racing Versenyzői Akadémiájához csatlakozhatok, különösen azért, mert a Williamsnek hihetetlen öröksége van a sportágban. A szimulátorban és a munkatapasztalat gyűjtésével töltött idő mindenképpen a fejlődésemet fogja szolgálni. Fantasztikus lehetőség, hogy beépülhetek így a csapat működésébe. Már várom, hogy ott segítsem a csapatot, ahol csak tudom” – nyilatkozta a Forma-3-as Európa-bajnoki ezüstérmes Ticktum.

Az istálló helyettes csapatvezetője, Claire Williams nem titkolta, örül annak, hogy egy újabb ifjú brit tehetséget köszönthet a Williamsnél. „Felvillanyoz, hogy Dan személyében egy másik izgatóan fiatal brit tehetség is tagja már a Williams Racing Driver Academy-nek” – fogalmazott. – „A képességei mellett szól többek között az, hogy egymás után kétszer, 2017-ben és 2018-ban is megnyerte a komoly presztízzsel bíró Makaói Nagydíjat. Technikai szaktudása felbecsülhetetlen lesz a csapatnak, mi pedig várjuk már, hogy segítsük a fejlődését 2020-ban.”

Jó kérdés, hogy mennyit lendít majd valójában Ticktum karrierjén a williamses szerződés, mivel nemcsak a brit, hanem a grove-i együttes számára is felért egy mélyrepüléssel a 2019-es szezon. A teljes nullázástól Robert Kubica németországi 10. helye mentette meg a csapatot, amely így sem tudott elmozdulni a konstruktőri tabella utolsó helyéről.

Hónapok óta már folyamatos átszervezések zajlanak a Williamsnél: ezt erősíti többek között Paddy Lowe távozása, vagy éppen az a híresztelés, amely kedden kapott szárnyra, miszerint a Renault-tól majdnem két évtized után távozó Nick Chester technikai igazgatóra is lecsaphat az egykor patinás gárda.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8315356778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása