F1: Megvan, mikor jön a 2020-as Ferrari

Elsőként a Ferrari jelentette be, mikor rántja le a leplet jövői évi autójáról.

190052-abu.jpg

A Ferrari karácsonyi médiavacsoráján fontos bejelentést tett Mattia Binotto csapatfőnök: a maranellóiak 2020-as autója február 11-én, kedden érkezik – ez az első autóbemutató-időpont, amit megismerhettünk. Az előszezoni tesztsorozat Barcelonában csak több mint egy héttel később, február 19-én veszi kezdetét; az első háromnapos teszt 21-éig tart, a másodikat február 26-28. között rendezik.

„Nagyon korán bemutatjuk az autónkat, szerintem mi leszünk az elsők. Az ok, amiért már várjuk a bemutatót, hogy még számos homologizációt el kell végeznünk, mielőtt Barcelonába megyünk” – mondta Binotto. A csapatfőnök hozzátette, hogy a leleplezés előtt intenzív tesztprogramot fog végezni a Ferrari a tesztpadon, de a korai időpontból kiindulva az is elképzelhető, hogy – egy filmes nap keretében – idő előtt pályára küldik 2020-as autójukat az olaszok.

A Ferrari egyébként felemás évet zárt 2019-ben: az előszezon után még Charles Leclerc és Sebastian Vettel párosa volt kikiáltva a bajnoki cím legfőbb várományosának, de végül jócskán elmaradt a Mercedesétől: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas duója tizenöt versenyt nyert idén, míg Leclerc-ék hármat. A monacói ifjonc egyébként egykörös tempóban brillírozott: hét pole-t szerzett, kettővel többet, mint a Mercedes pilótái.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2515349722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása