TOP50: Molnár Bendegúz nyerte a gokartos összecsapást

A TOP50 Magyar Autóversenyző díjátadó gála felvezetéseként a legjobb pilóták közül néhány gokartban mérkőztek meg egymás ellen. A versenyzők összecsapását a többszörös Swift Cup Europe-bajnok Molnár Bendegúz nyerte.

img_5365.jpg

A hét elején az Asia Centerben található gokartpályán gyűlt össze a magyar autó- és motorsport meghatározó alakjainak egy része, hogy a csütörtöki TOP50 Magyar Autóversenyző gálára versenyzéssel hangolódhassanak. Jelen volt

  • Hefler Róbert, az országos formulaautós széria bajnoka,
  • László Attila, a 2018-as hungaroringi DTM-futamon elütött és ennek következtében a bal lábát részben elvesztett sportbíró,
  • Marton Gergely, a ralikrossz-Eb Super1600-as kategóriájának ezüstérmese,
  • Molnár Bendegúz, a Swift Cup Europe kétszeres magyar és egyszeres nemzetközi bajnoka,
  • Nagy Norbert, az idei évben a hegyi-Eb futamain induló korábbi WTCR-pilóta,
  • Szabó Krisztián, a ralikrossz-vb összetett-10. helyezettje,
  • Velenczei Ádám, az országos ralibajnokság bronzérmese,
  • valamint Vogel Adrienn, a KIA Platinum Cup összetett-5. helyezettje.

A rajtsorrendet egy néhány perces kvalifikáció időeredményei alapján határozták meg, amit egy 10 körös verseny követett. A pole pozícióból Hefler Róbert várhatta a rajtot, ám parádés versenyzést bemutatva a 7. helyről induló Molnár Bendegúz nyert. Mögötte Hefler lett a második, harmadikként Marton Gergely futott be.

Az újságíróknak külön időmérőt és futamot rendeztek; a médiás összecsapás győztese Fehér Patrik (Vezess) lett, a Braking News Motorsport részéről pedig Kováts Olivér főszerkesztő a dobogóért vívott szoros csatában mindössze tizedekkel maradt alul László Ferenccel szemben, így negyedik lett.

Arra, hogy ki lett a legjobb magyar versenyző 2019-ben, csütörtökön derül fény: a gálaeseményt a Bálnában rendezik, ahol nem csak a díjátadóra kerül sor, de az Autósport és Formula Magazin éves kiadványait, az Autósport évkönyvet és a Száguldás és cirkuszt is bemutatják.

2019.12.09. - TOP50 Magyar Autóversenyző gála, gokartos előesemény

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215346944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása