F1: Alonso továbbra is nyitott a visszatérésre

2021-ben újra a Forma-1-ben versenyezne a kétszeres világbajnok. Alonso azt is megerősítette, hogy jövőre ismét visszatérne Indianapolisba.

2019bahraingrandprixsunday_2st2883.JPG

A tavalyi szezon végén távozott a Forma-1-ből Fernando Alonso, miután négy küzdelmes szezont eltöltött a McLarennél. A spanyol azóta másodjára is nyerni tudott Le Mans-ban, majd a WEC bajnoki címét is behúzta a Toyotával. Bajnoki diadalát követően hátat fordított az endurance-vb-nek, és új kalandba kezdett a japán márkával: belekóstolt a terepralizásba, januárban rajthoz is áll a 2020-as Dakaron.

Alonso a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj hétvégéjén jelen volt a paddockban és a McLaren garázsában; újságírói kérdésre a közeljövőbeli kilátásairól is beszélt.

„Januárban indulok a Dakaron, ami nyilván komoly kihívást jelent majd, emellett tervben van egy újabb Indy 500” – mesélt szűkszavúan. – „Megpróbáljuk majd jobban csinálni, mint idén, aztán meglátjuk, mi lesz. A jövőben is nyitottak leszünk bármilyen lehetőségre, akár a Forma-1-re is 2021-ben vagy a WEC hiperautó-érájára.”

Ugyanakkor elmondta a 38 éves versenyző, hogy 2019-ben megvolt a száguldó cirkusz nélkül is. „Eléggé elfoglalt voltam, sokat versenyeztem. Így nem hiányzott annyira a Forma-1, mert gondoskodtam arról, hogy elfoglaljam magam, de ettől függetlenül ez már egy másfajta életvitel. Úgy gondolom, talán azért adnék egy újabb lehetőséget mégis, mert 2021-ben az új szabályok felkavarhatnak mindent” – zárta mondandóját.

Fotó: McLaren F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr315335956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása