F1: Russell nullába küldte Kubicát, két század döntött a McLarennél
Így zártak egymás ellen időmérőkön a csapattársak 2019-ben

Hamilton is csak Abu-Dzabiban egyenlített pole pozíciók terén Bottasszal, miközben Leclerc legyőzte Vettelt, Verstappen pedig dominált egykörös tempóban. Így alakult az időmérős csata egyes csapatoknál az idei F1-es szezonban.

abudhabi-friday9-567523.jpg

Abu-Dzabiban rendezik a 2019-es Forma-1-es idény utolsó versenyhétvégéjét, a szombati nap végeztével a kvalifikációk sora le is zárult, vagyis választ kaptunk azokra a kérdésekre is, hogy ki nyerte a McLaren házon belüli csatáját, illetve kiütéses győzelmet arat-e rutinos csapattársával szemben egy körön a Williams újonca.

Érdekesség, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton ugyan 14–7-re verte csapattársát, Valtteri Bottast az időmérőkön, azonban pole pozíciók tekintetében egálban zártak a mercedesesek, sőt a brit csak az egyesült arab emírségekbeli rajtelsőségével érte be a finnt. A legtöbb pole mégis Charles Leclerc nevéhez fűződik: a monacói hétszer indulhatott idén az élről, ráadásul Sebastian Vettelen is felülkerekedett 12–9 arányban.

m223002.jpg

Az F2 tavalyi bajnokának, George Russellnek összejött a 21–0-s szombati fölény Robert Kubicával szemben. Tavaly Stoffel Vandoorne-t nullázta le ugyanígy Fernando Alonso a McLarennél, de 1990 óta mindössze tizenharmadjára fordult elő hasonló a WTF1 statisztikai kimutatása szerint. Erős mutatókkal zárt Max Verstappen is, aki mindössze egy-egy alkalommal kapott ki Pierre Gaslytól és Alexander Albontól is a Red Bullnál, de a Racing Pointnál is elég egyértelmű volt az állás: Sergio Pérez a 21-ből 18 időmérőn bizonyult jobbnak Lance Strollnál.

Viszont egészen szoros csapaton belüli összecsapásokat is hozott a szombati nap, például a McLarennél. A wokingiak versenyzői 10–10-es állással érkeztek meg a Yas Marinára, azonban a Q3-ban Lando Norris 23 ezreddel (!) jobbnak bizonyult, és így legyőzte az ötödik F1-es szezonját taposó Carlos Sainzot. Nem volt egetrengető különbség az Alfa Romeo háza táján sem: az újonc Antonio Giovinazzi nem vallott szégyent a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönennel szemben, pedig a Jégember 12–9 arányban verte.

abudhabi-saturday16-760636.jpg

A Fox Sports összegeztette a csapattársak egymás elleni kvalifikációs csatáját:

  • Mercedes: Lewis Hamilton 14-7 Valtteri Bottas
  • Ferrari: Sebastian Vettel 9-12 Charles Leclerc
  • Red Bull: Max Verstappen 8-1 Alex Albon; Max Verstappen 11-1 Pierre Gasly *
  • McLaren: Carlos Sainz 10-11 Lando Norris
  • Renault: Daniel Ricciardo 13-7 Nico Hülkenberg**
  • Toro Rosso: Daniil Kvyat 2-7 Pierre Gasly; Daniil Kvyat 7-5 Alex Albon*
  • Racing Point: Sergio Pérez 17-3 Lance Stroll
  • Alfa Romeo: Kimi Räikkönen 12-9 Antonio Giovinazzi
  • Haas: Kevin Magnussen 13-8 Romain Grosjean
  • Williams:George Russell 21-0 Robert Kubica

* – Albon és Gasly helyet cseréltek a Belga Nagydíj előtt.
** – Ricciardo ugyan Szingapúrban Hülkenberg előtt zárt, de diszkvalifikálták az időmérőről, így azt nem számították bele a renault-s házi versenybe.

Fotó: Pirelli F1 Media, Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415332976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása