WEC: Elbukta kategóriagyőzelmét a Ferrari

Megbukott a sanghaji WEC-fordulót követő technikai átvizsgáláson az AF Corse győztes autója, változott a végeredmény a GTE Pro-ban.

195230-cgt-wec-shanghai-practice-1.jpg

Hiába törte meg a Porsche uralmát a GTE Pro-kategóriában az #51-es Ferrari a kínai négyórás versenyen, az AF Corse egységét, valamint James Calado és Alessandro Pier Guidi kettősét kizárták a stewardok, mivel az autó hasmagassága nem felelt meg az előírásoknak, vagyis a minimum 50 milliméternek.

Így egy újabb győzelmét jegyeztek a stuttgarti gyártó neve mellett, az elsőséget Kevin Estre és Michael Christensen örökölték meg, a második helyre márkatársaik, Gianmaria Bruni és Richard Lietz zárkóztak fel. A harmadik hely az Aston Martin, valamint a Maxime Martin, Alex Lynn duó ölébe hullott.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelentéséből kiderült, az AF Corse azzal védekezett, hogy a Ferrari akkor sérült meg, amikor a rajtnál ütközött a GTE Am-kategóriás márkatárssal, a Red River Sport #62-es egységével. Az átvizsgálás során azonban semmilyen látható sérülésnek nem volt nyoma, amit a csapat végül el is fogadott, így a diszkvalifikáció is végleges.

Fotó: Ferrari Media

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315300874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása