F1: Megint az utolsó körben dobta el a pontot a Toro Rosso versenyzője

Mexikó után Amerikában is az utolsó körben ütközött a Toro Rosso orosz pilótája, Danyiil Kvjat, ami ismételten egy pontjába került egy újabb büntetés következtében.

ap-222yxzv951w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Ugyan a futamgyőzelem és a világbajnoki cím sorsa egyértelműen eldőlt a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon, hátrébb ezúttal sem volt hiány csatákban. Így volt ez Sergio Pérez és Danyiil Kvjat esetében is, akik szinte az utolsó pillanatig küzdöttek az utolsó pontot érő 10. helyért; az orosz a 15-ös kanyarban be is tette az autóját a mexikói mellé, ám a manővernek ütközés lett a vége.

Kvjat így hiába ért célba utolsó pontszerzőként, a versenyfelügyelők nem sokkal a leintés után öt másodperces büntetéssel sújtották, amivel visszaesett a 12. helyre, így a boxutcából indult Racing Point-osé lett az egy pont, sőt az alfás Kimi Räikkönent is az orosz előtt rangsorolták. Egy büntetőpontot is bejegyeztek a licenszébe, tizenkét hónapon belül ez az ötödik neki.

rma1h

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Hasonló módon esett ki a pontszerzők közül a múlt heti Mexikói Nagydíjon is Kvjat, csak akkor a renault-s Nico Hülkenberget forgatta ki. A Toro Rossó-s már akkor élesen kritizálta a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), mondván, ezekkel a büntetésekkel megölik a sportot.

Ráadásul így nulla ponttal távozott az USA-ból a Toro Rosso, mert Pierre Gasly az 53. körben kiállt, miután szintén összeakadt Pérezzel. A Red Bull fiókcsapatának ezek az egységek még hiányozhatnak a végelszámolásnál, ugyanis csak így egy ponttal a Racing Point mögé került az összetettben, a hetedik helyre. Versenyzőik közül Gasly – részben Red Bull-os pontjainak köszönhetően – a nyolcadik, Kvjat a 13. helyen áll az egyéni kiírásban.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215287038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása