F1: Nemsokára vége a szezonnak, ez a legjobb hír a Haasnak

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke nem titkoltan örül annak, hogy csapatának már csak három versenyt kell kibírnia idén.

1017857127-lat-20191027-_r3i1375-402.jpg

Azok után, hogy tavaly az ötödik helyet szerezte meg a konstruktőri bajnokságban, katasztrofális idényt fut 2019-ben a Haas: amellett, hogy melléfogtak első főtámogatójukkal a kannapolisiak, nem működtek a fejlesztések sem, és nem egyszer fordult elő, hogy versenyzőik, Kevin Magnussen és Romain Grosjean sem voltak összhangban, így ütköztek.

Mexikóban újabb nehéz hétvégét könyvelhetett el magának a negyedik Forma-1-es szezonját futó gárda: Magnussen csak a 15. lett, Grosjean pedig két pozícióval a dán mögött ért célba. A csapatbajnokságban csak az egypontos Williamst előzi az amerikai csapat, és jó eséllyel már nem mozdul el a kilencedik helyről a szezon végéig.

„Ahogyan levezényeltük a versenyt, az rendben volt, csupán az autónk nem elég gyors” – idézi a Crash.net a csapatfőnök, Günther Steiner szavait. – „Mit lehet tenni ilyenkor? Megpróbálod kihozni a legjobbat a dologból, de ebben ennyi volt, nem több. Csalódott nem vagyok, mert a reményeim mindig is alacsony szinten voltak, és így nincs csalódottság sem.

A legjobb hír? Az, hogy már csak három verseny van hátra a szezon végéig!”

A pilóták nyilatkozataiból kiderült, hogy a rajtnál az alfás Kimi Räikkönen lökött egyet Magnussenen, akinek az autója aztán a Red Bull-lal felzárkózó Max Verstappennel való ütközésnél is megsérült.

A napokban felmerült annak lehetősége sajtóhír szintjén, hogy a Williamstől távozó Robert Kubica jövőre a Haashoz igazolhat, alkalomadtán néhány első szabadedzésen is autóba ülhet. Ám egyáltalán nem biztos, hogy lesz ebből bármi is, már csak azért sem, mert a 2020-ra megtartott Grosjean-Magnussen duó nem fogadná szívesen, ha akármelyiküknek át kellene adnia a helyét, még ha csak ideiglenesen is.

Fotó: Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2315271942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása