WTCR: Kristoffersson vitte az utolsó futamot, Michelisz 6 pontos hátránnyal megy Makaóba
WTCR 2019: Szuzuka - 3. futam

A harmadik szuzukai WTCR-futamon sem az első helyért vívott csata volt a legérdekesebb, bár annak sorsa a rajt után ezúttal sem volt feltétlenül egyértelmű. Végül Johan Kristoffersson rajt-cél sikert aratott, Michelisz Norbert pedig ugyan pontokat szerzett, a világkupa-elsőség ismét Esteban Guerrierihez került.

bb74b38e0596ac0e8c80dc38f592dae1.jpg

Első időmérős győzelme után Johan Kristoffersson vághatott neki a pole-ból a túraautó-világkupa utolsó szuzukai versenyének. Habár jó rajtot fogott az SLR-Volkswagennel a svéd, Tiago Monteiro legyorsulta őt a célegyenesben, az 1-es kanyarban azonban visszaszerezte az első helyet a kétszeres ralikrossz-világbajnok. Innentől Kristoffersson elsősége már nem volt veszélyben, még annak ellenére is több mint három másodperces előnnyel nyert, hogy a biztonsági autó mögött intették le a versenyt a szabadkártyás Ryuichiro Tomita balesete miatt.

A rajt utáni első néhány körben is volt jelenése a Safety Carnak, az S-kanyarokban ugyanis egy tömegkoccanás eredményeként Tom Coronel, a másik szabadkártyás japán, Ritomo Miyata, valamint az alfás Ma Qing Hua is kiesett.

09fa634d3cfbb0b05aced318c1906c97.jpg

A második helyen végül Esteban Guerrieri ért célba, miután Monteiro az utolsó körökben elengedte őt, a portugál pedig ugyan hibázott az utolsó kanyarban, mégis harmadikként rangsorolták, a zseniálisan felzárkózó Kevin Ceccon ötmásodperces büntetése révén, amivel az olasz alfás a hetedik helyre esett vissza. A három világbajnok, Thed Björk, Gabriele Tarquini és Andy Priaulx így végül a dobogósok mögött zárt, Michelisz Norbert pedig kilencedik lett, Rob Huff és Jean-Karl Vernay között.

Tassi Attila ugyan a pontszerző 11. helyen ért célba, kapott egy ötmásodperces büntetést, ami miatt ezúttal is pont nélkül zárt.

Michelisz a második futamon aratott rajt-cél sikerét követően három egységnyi előnyből várhatta a harmadik versenyt, de mint az várható volt, Guerrieri helyzeti előnyének köszönhetően fordítani tudott az álláson. A magyar pilóta 7 pontos hátránnyal utazik majd Makaóba, ahol november 14-e és 17-e között rendezik majd a 2019-es WTCR-szezon utolsó előtti fordulóját.

FRISSÍTÉS: Tiago Monteirót is megbüntették a futam után, amiért az utolsó körben elindult a boxutca felé, majd úgy döntött, visszatér a pályára – ezért átvágott a füvön, és még Thed Björköt is megelőzte. A portugál a harmadikról a 16. helyre tért vissza, mivel tíz másodpercet írtak hozzá az idejéhez. Így Thed Björk örökölte a dobogót, Michelisz Norbi pedig előrelépett a 8. helyre, a lemaradása 7-ről 6 pontra csökken.

Eredmények később!

Fotó: Frédéric Le Floc'h, Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415266486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása