Formula-E: Véglegesítették a 2019/2020-as naptárt, több változással

Változtatások hosszú sora után véglegessé vált a hatodik Formula-E-szezon versenynaptára.

1-1017522318--20190525-mal08774.jpg

Minden eddigi leghosszabb évére készül a Formula-E, a 2019/2020-as idényben ugyanis tizennégy verseny vár a pilótákra. A szezon duplafutamos nyitóhétvégével indul, amit november 22-23-án rendeznek Szaúd-Arábiában, utána azonban csak az újévben lesz verseny, Chilében – eredetileg december közepére terveztek még egy futamot a szervezők, de Jakartába végül június 6-án látogat el a mezőny.

Indonézia mellett további két új helyszín került be a versenynaptárba: a dél-koreai Szöulban május 3-án tartanak futamot, a londoni ExCeL Arena pedig július 25-26-án ad otthont a szintén két versenyből álló szezonzárónak. Eredetileg úgy tűnt, hogy a WTCR-rajongóknak is ismert marokkói pályára idén már nem tér vissza az elektromos sorozat, csakhogy Hongkong a belpolitikai zavargásokra hivatkozva törölte az ePrix-t – így az északnyugat-afrikai országba február 29-én vendégeskedik újra a Formula-E.

Több időpont is változott az előzetes naptárhoz képest, így a Formula-E és a WEC csak egyetlenegy hétvégén fog ütközni a következő hónapokban: március 21-én rendezik a Sanya ePrix-t és a sebringi 1000 mérföldest – ez jelen pillanatban három versenyzőt érinthet kellemetlenül: a nissanos Sébastien Buemit, a Jaguarnál bemutatkozó James Caladót, valamint a Dragon újoncát, Brendon Hartley-t.

A  2019/2020-as Formula-E-szezon végleges versenynaptára:

ABB Formula E on Twitter

ABB FIA Formula E Championship 2019/20 calendar CONFIRMED! ⬇️ Which race has got you hyped?

Fotó: Malcolm Griffiths / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215202072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása