F1: Hamilton szerint idén már alig lesz esélye nyerni a Mercedesnek

Öt verseny van még hátra a 2019-es Forma-1-es szezonból, és ugyan Lewis Hamilton hatodik vb-címe kapujában áll, úgy érzi, a szezon hátralevő részében nem a Mercedes lesz a favorit.

m213767.jpg

Kilenc futamgyőzelemmel és 73 pontos előnnyel várja az idei szezon hajráját a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton, akár már a Mexikói Nagydíjon megszerezheti a hatodik vb-elsőségét, a Mercedes viszont lehet, hogy még Suzukában csúcsra tör. A brackley-i alakulat elsősorban a nyári szünet előtt volt kimagasló, azóta azonban csak a múlt heti Orosz Nagydíjon jött össze a győzelem – köszönhetően a Ferrari stratégiai ballépeseinek és műszaki hibájának.

Hamilton a folytatást illetően is borúlátó, főként a hosszú egyenesekkel tűzdelt pályák miatt – a Ferrari Mercedesszel szembeni motorerőfölényéből adódóan. „Úgy gondolom, Austinban még jók lehetünk, de ahol a leghosszabbak egyenesek vannak, ott sokkal keményebb dolgunk lesz, mint például Mexikóban” – idézi a RaceFans.net Hamilton. – „Brazília szintén feküdhet nekünk, mert a melegebb pályákon általában jól muzsikálunk. Egy hosszú egyenes ugyan van, de az nem éppen gyilkos, de a többi pályán…”

„Ha az időmérőn jó pozíciót szerzünk, általában a versenyeken is jobbak vagyunk. Minden a rajtpozíción múlik. Ugyanakkor nem hinném azt, hogy mi lennénk a favoritok a következő versenyeken, de még fordíthatunk az álláson” – folytatta a gondolatait. Ami pedig a soron következő, japán versenyhétvégét és a Ferrari legyőzését illeti, Hamilton hozzátette, hogy „pokolian kemény lesz, de mint azt már megmutattuk, nem lehetetlen feladat”.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315202034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása