F2: Teljesen eszméleténél van már Correa, de hosszú műtét előtt áll

A héten egy másik kórházba szállították át az Egyesült Királyságban a négy héttel ezelőtti, Anthoine Hubert halálát okozó Forma-2-es tömegbaleset súlyos sérültjét, ahol egy tízórás műtét vár rá.

1017412322--20190330-_r3i6238.jpg

Utoljára a múlt héten hallhattunk Juan Manuel Correa állapotáról: az augusztus végi, spái főfutamon történt karambolban súlyosan megsérült és azóta tüdőkárosodással és lábsérülésekkel küszködő ecuadori-amerikai versenyzőt felébresztették a kómából. A Sauber Junior Team by Charouz pilótája már teljesen eszméleténél van – derült ki a család legfrissebb közleményéből.

Correát a héten átszállították egy ortopédia operációkra specializálódott londoni kórházba, ahol azon fognak dolgozni, hogy megmentsék az alsó végtagjait – a tüdői ugyanis már teljesen, a vártnál sokkal gyorsabb helyrejöttek. A közleményben az áll, hogy „fizikai javulásával és akaraterejével lenyűgözte az orvosokat” az ifjonc, a cél pedig az, hogy a lehető legjobb állapotba hozzák a jövője szempontjából kulcsfontosságú műtét előtt.

A várakozások szerint több mint 10 órás lesz az operáció, a tervek szerint vasárnap kerül sor rá, és elsősorban a jobb sípcsontjában, bokájában és lábában keletkezett sérülésekre irányul.

„A műtét során mentik majd a menthető, és eltávolítják azt, amit el kell annak érdekében, hogy a jobb lábát a lehető legjobb állapotban újra lehessen építeni. A sebészeknek ez a fő szakterületük, de egyelőre óvatosan optimisták azon javulás láttán, amin Juan Manuel az előző hét folyamán keresztül ment”

– ecseteli tovább a helyzetet a közlemény.

„A sérülések, amiket Juan Manuel elszenvedett, nagyon súlyosak, a beavatkozás pedig összetett. Az orvosok felkínálták Juan Manuelnek a jobb lábát rekonstruáló amputáció lehetőségét is, de az amputáció ellen döntött, inkább a műtétet választotta, megértve az összes kihívást azzal kapcsolatosan.”

Juan Manuel Correa

NEWS - Medical Update: Juan Manuel Correa - Friday September 20, 201... 9 As of today, Juan Manuel Correa has been removed from the ECMO machine, life support and taken out of induced coma. While this is great news and a major step in the right direction, he is still in a race against time.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2615176130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása