DTM: René Rast másodjára is bajnok, Green 2017 óta először nyert
DTM 2019: Nürburgring - 2. futam

Audi-erődemonstráció jegyében telt a német túraautó-bajnokság (DTM) második versenynapja a Nürburgringen: az ingolstadti gyártó autói sorakoztak fel az első hét helyen Jamie Green vezetésével, míg René Rast immár kétszeres DTM-bajnok.

a1912503_medium.jpg

Szombati sikerét követően mindössze egyetlenegy ezreddel csúszott le a pole-ról René Rast a vasárnapi időmérő edzésen, amelyen az Audi kibérelte az első három rajtsort Jamie Green vezetésével. Azonban a 2017-es bajnok már az 1-es kanyar előtt átvette az első helyet, míg legközelebbi üldözőjének, Nico Müllernek a 14. helyről kellett megkezdenie a felzárkózást – néhány kör alatt a pontszerző zónában találta magát a svájci.

Green azonban nem akarta annyiban hagyni, ezért a 10. körben elkezdett nyomást helyezni Rastra. Kettejük csatája végül a boxban dőlt el: Rast a 12. körben, Green pedig egy körrel később jött friss abroncsokra, a brit sikeresen megszerezte a vezetést – a márkatársa próbált visszatámadni, de amint üzemmelegek lettek Green gumijai is, esélye nem volt fordítani az álláson.

Green meg is tudott lógni az élen, tíz körrel a vége előtt két másodperc volt az előnye. Rastnak a második hely is elegendő lett volna ahhoz, hogy bebiztosítsa a bajnoki címet, mivel Müller csak az ötödik pozícióban autózott – igen ám, csakhogy az utolsó körökben Robin Frijns hatalmas tempót diktált: négy körrel később cserélt kereket, mint Rast, a 34. körben meg is előzte az éllovast.

a1912443_medium.jpg

Frijns Greenre is kivetette a hálóját, előzéssel is próbálkozott, de végül Green meg tudta őrizni a vezetést, ezzel első győzelmét aratva a 2017-es szezonzáró óta.

Miközben a győzelemért zajlott a csata, a bajnoki cím sorsa levegőben lógott, egészen az utolsó előtti körig: ekkor ugyanis a WRT-s Jonathan Aberdein elment a 100. futamát futó Müller mellett, aki így már nem volt pozícióban ahhoz, hogy életben tartsa matematikai esélyeit. Így René Rast a harmadik helyen pályafutása második bajnoki címét is bebiztosította a DTM-ben.

Loïc Duval, Aberdein, Müller és Mike Rockenfeller értek célba a dobogósok mögött, vagyis hetes győzelmet aratott az Audi. A pontszerző zóna három BMW-s pilótával lett teljes: Philipp Enggel, Timo Glockkal és Bruno Spenglerrel – Glock annak ellenére lett kilencedik, hogy a verseny elején saját márkatársa, Sheldon van der Linde kiforgatta őt a célegyenes végén, amiért a dél-afrikai kapott is egy áthajtásos büntetést.

Marco Wittmann volt a futam egyetlen kiesője, miután BMW-jében megnyekkent a váltó, Paul di Resta pedig nem tudott rajthoz állni az Aston Martinnal.

Három hét múlva a Hockenheimringen zárul a szezon.

A második futam végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415095106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása