F1: Leclerc leiskolázta a mezőnyt, övé a pole a Belga Nagydíjon!
Forma-1 2019: Belga Nagydíj - Időmérő edzés

190019_bel.jpg

A Ferrari monacói versenyzője legyőzhetetlennek bizonyult a spái kvalifikáción, így pályafutása harmadik Forma-1-es rajtelsőségét szerezte. Vettel ugyan bebiztosította az első sort a maranellói gárdának, tetemes lemaradással zárt a második helyen.

A motorkomponens-cserék miatt kirótt büntetések mellett a motormeghibásodások voltak még befolyással a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzésének menetére. Előbb Robert Kubica Williamsében füstölt el a friss Mercedes-motor, majd az utolsó másodpercekben Antonio Giovinazzi Alfa Romeójában mondta be az unalmast a szintén újított Ferrari-erőforrás – mindkettőjük esete piros zászlós fázist idézett elő, utóbbiéval pedig véget is ért a Q1, amivel sokak estek el a javítás lehetőségétől.

A Ferrari át tudta menteni az edzéseken mutatott kiváló formáját, a Mercedes pedig össze tudta rakni Lewis Hamilton autóját a brit pilóta délelőtti balesetét követően. Nem jött össze a továbbjutás a két williamses mellett a Toro Rosso versenyzőinek, Pierre Gaslynak és Danyiil Kvjatnak, valamint a közéjük beékelődő mclarenes Carlos Sainz Jr.-nak.

Charles Leclerc az első után a második szakaszt is az élen zárta Sebastian Vettel előtt, mögéjük pedig felzárkózott a két Mercedes. A két patinás gyártó csatájában nem hozott fordulatot a Q3 sem – sőt, nem sokon múlt, hogy kiiktassák magukat a Mercedesek, addig-addig taktikáztak a helyezkedéssel és a szélárnyék keresésével. Végül Leclerc még Vettel személyében sem talált kihívóra, 1:42.519-es körével tükörsimán szerezte meg karrierje harmadik rajtelsőségét a Forma-1-ben.

Vettel több mint hét tizedmásodperccel kapott ki, és lett második, míg a Mercedesnek be kellett érnie a második sorral, viszont Lewis Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas előtt tudott végezni. Az ötödik helyen a Red Bull-os Max Verstappen – aki a Q1-ben motorkihagyásra panaszkodott – bő egy másodperccel volt már lassabb a pole-időnél, s egykori csapattársával, a renault-s Daniel Ricciardóval osztozhat a harmadik rajtsoron.

A TOP-10 Nico Hülkenberggel (Renault), Kimi Räikkönennel (Alfa Romeo), Sergio Pérezzel (Racing Point) és Kevin Magnussennel (Haas) lett teljes. Romain Grosjean (Haas), Lando Norris (McLaren), Lance Stroll (Racing Point), Alexander Albon (Red Bull) és Giovinazzi kvalifikáltak a 11-15. helyekre – azonban hozzá kell tenni, hogy az időmérő végeredménye korántsem tükrözi a végleges rajtsorrendet, hiszen, ahogyan arról korábban beszámoltunk, összesen hat versenyzőt sorolnak majd hátrébb a rajtrácson.

A 44 körös Belga Nagydíj vasárnap 15:10-kor rajtol, és élőben tekinthető meg az M4 Sporton.

Az időmérő edzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

CLASSIFICATION: END OF QUALIFYING Confirmation of a third career pole position for Charles Leclerc! #F1 #BelgianGP ��

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2315033544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása