Formula-E: Neves óragyártóval állt össze a Porsche gyári csapata

m19_4357_fine.jpg

Névadó támogatói megállapodást írt alá a TAG Heuer óragyártó-vállalattal a Porsche Formula-E-alakulata.

Mint az ismeretes, a hatodik szezontól a Porsche is beszáll a Formula-E-be, és szép lassan egyre több minden derül ki az új gyári csapatról. Korábban már megnevezték a két versenyzőt is André Lotterer és Neel Jani személyében, a minap pedig egy régi-új partnerségről számoltak be a németek. A bejelentés értelmében a Porsche névadó szponzora lett a svájci óragyártó-cég, a TAG Heuer, ennek értelmében a csapat is „TAG Heuer Porsche Formula E Team” néven fog futni hivatalosan.

Van már közös történelmük a feleknek, a Forma-1-ben is sikeresen kollaboráltak az 1980-as években, aminek három egyéni (1984-1986) és két konstruktőri bajnoki cím (1985-1986) lett a gyümölcse. Jo Siffert és Brian Redman kettősével a sportautó-világbajnokságban is a csúcsra értek 1969-ben. A TAG Heuer emellett az 1990-es évek óta támogatja a Porsche-szuperkupát, ahogyan sok más Porsche-márkakupát manapság.

A jóhírű óravállalatnak jelenleg is van érintettsége a Forma-1-ben, a Red Bull csapatával áll szerződésben.

Fotó: Porsche AG

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7515026012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása