F1: A Williams újoncát zaklatják Kubica rajongói

dsc_2489.jpg

George Russell bevallotta, nagyon sokat támadják őt az interneten keresztül a Forma-1-es lengyel szurkolók.

Miután tavaly behúzta a Forma-2-es bajnokságot, a Williamsnél kapott lehetőséget a Forma-1-es bemutatkozásra George Russell. S ugyan a grove-i istálló a leggyengébb láncszem az idei mezőnyben, az ifjú brit többször is bizonyította, hogy van keresnivalója a királykategóriában. Igaz, a Williams egyetlen pontját a több mint nyolc év után visszatérő csapattársa, Robert Kubica a Német Nagydíjon a két Alfa Romeo (véglegesnek még nem tekinthető) büntetésének köszönhetően. Egyébként az eddigi tizenkét futamból tízen Russell ért célba előrébb, ami pedig az időmérő edzéseket illeti, 12-0 az állás a javára.

A kialakult helyzet már többször is azt pletykálták, hogy a Williams szándékosan adott jobb autót Russellnek. Hiába tagadta ezeket a spekulációkat a nagymúltú Forma-1-es gárda, ennek az újonc pedig az interneten látja kárát: nem olyan régen arról számolt be, hogy a közösségi oldalain csapattársa elfogult szurkolói rendre támadják őt.

„Egy kicsit fájdalmas, hogy egy-egy bejegyzésemnél a kommentek 50 százalékát a lengyel szurkolók utálata teszi ki. Viszont a másik 50 százalék teljes mértékben támogat engem”

– nyilatkozta az Autosport.com-nak Russell.

„Igazság szerint viszont inkább azzal törődöm, hogy mit gondol rólam a Williams, és mit gondol rólam a Mercedes. Viszont azt is elvárja bárki, hogy a kívülállók is tiszteljék őt. Még nem találkoztam olyannal, aki tiszteletlen volt velem szemben, vagy gyűlöletet mutatott irántam, aki nem Lengyelországból jött. Abból a szempontból értékelem a helyzetet, hogy csak remélni tudom, hogy egy nap annyira szenvedélyes rajongóim lesznek, mint amilyen az övé” – jegyezte meg Kubica rajongói kapcsán a 21 éves versenyző.

Russell tagja a Mercedes junior programjának is, és ugyan a brackley-i gárda egyelőre nem tervezi alkalmazni a kevés tapasztalata miatt, sokan úgy gondolják, hogy a jövőben biztosan megkapja a nagy lehetőséget.

Fotó: Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315015540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása