F1: Elárulta Leclerc, miben hasonlítana Hamiltonra

dsc_0200.jpg

Tiszteli a hatodik F1-es világbajnoki címe felé menetelő Lewis Hamiltont a Ferrari ifjú monacói versenyzője – bizonyos vezetéstechnikai képességeket át is venne a Mercedes britjétől.

Második évét tapossa a Forma-1-ben Charles Leclerc, de mindössze egyetlen sauberes szezon után felkarolta őt a Ferrari – a monacói pedig a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel oldalán be is bizonyította, hogy nem érdemtelenül kapta meg a nagy lehetőséget. Tizenkét futam után mindössze 24 ponttal van elmaradva a némettől, s már a második versenyen, Bahreinben pole-t szerzett. Ennek ellenére az első győzelem még várat magára, viszont már ötször felállhatott a dobogóra.

Eközben a Mercedes címvédője, Lewis Hamilton jó úton halad afelé, hogy pályafutása során hatodjára is világbajnok legyen a királykategóriában. A brit pilótával kapcsolatosan Leclerc az olasz Corriere della Sera olasz lapnak kiemelte, mely képességeit irigyli.Kiegyensúlyozottság. Azon képessége, hogy mindig tudja, hogyan hozza ki a maximumot az adott helyzetből. Mentális keménység. Sokan össze tudnak rakni egy jó kört, azonban többet összerakni már teljesen más, főleg amikor minden pillanat számít. Sokat edzek annak érdekében, hogy ezt elérjem” – mélyedt bele a részletekbe.

A monacói saját magáról, valamint a 2019-es szezonjáról is nyilatkozott. Elmondása szerint annak ellenére boldog, hogy két lehetséges győzelemtől biztosan elesett, azonban sokat fejlődött, sőt, amióta a Ferrari versenyzője lett, a komplett élete megváltozott.

„Nehéz értékelni magamat, de őszinte leszek: boldog vagyok!

Pedig egyáltalán nem volt könnyű kihívás egy ennyire fontos csapathoz csatlakozni már a második F1-es évemben. Az elején még sokat kellett alkalmazkodnom, de most már nagyon gyorsan fejlődök a csapattal. Muszáj továbbra is koncentrálnom a gyengeségeimre, és javulnom” – mondta Leclerc.

„Ami pedig a személyes tapasztalatokat illeti, az emberek felfigyelnek rád körülötted. Profi szemszögből nézve ez arra ösztönöz téged, hogy feszegesd a határaidat, és törődj a részletekkel, amennyit csak tudsz.”

Fotó: Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9515011726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása