F1: Tudja Albon, mivel jár a Red Bull-ülés

ap-1zjms5c6h1w11_news.jpg

A Pierre Gasly lefokozását követően a Red Bullhoz előléptetett immár ex-Toro Rosso-versenyző, Alexander Albon tisztában van vele, hogy a mély vízbe dobják a Forma-1-es Belga Nagydíjtól – ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy felhúzta az úszónadrágját.

Sajátságos úton jutott el Alexander Albon ahhoz, hogy a Red Bull versenyzője legyen. A thaiföldi-angol újonc évekkel ezelőtt ugyanis kihullott az energiaital-gyártó pilótanevelő programjából, viszont az utóbbi években egyre biztatóbb formát mutatott: 2016-ban első nekifutásra második lett a GP3-ban, tavaly pedig a harmadik helyen fejezte be a Forma-2-es bajnokságot.

Mindezzel rádöbbentette arra a Red Bullt, hogy mekkora hibát vétett egykor menesztésével, így idén kapásból a Forma-1-be protezsálta a 23 éves versenyzőt, úgy, hogy egyébként ekkorra már aláírt szerződéssel rendelkezett a Formula-E-ben szereplő Nissan e.dams csapattal.

Albon – ahogyan eddig minden Red Bull-junior – a Toro Rossónál kezdte pályafutását, azonban köszönhetően annak, hogy Pierre Gasly Red Bull-os bemutatkozása a vártnál gyengébben sikeredett, rendkívül korán, pályafutása tizenharmadik F1-es futamán már az anyacsapat színeit képviselheti, miután hétfőn bejelentették, hogy helyet cserél a franciával, aki így visszatér a faenzai középcsapathoz.

„Egész szürreális, hogy megkaptam ezt az egészen elképesztő lehetőséget a Red Bulltól!”

– írta ki Instagram-oldalára a bejelentést követően, hétfőn este Albon. – „Nem tudom eléggé megköszönni a belém vetett hitet, és azt, hogy ez most lehetővé válik. Hatalmas mély víz lesz, de már felvettem az úszónadrágomat!”

„Köszönöm a Toro Rossónak, főleg Franz Tostnak az F1-es lehetőséget, továbbá azt, hogy végig támogatott az első szezonom folyamán! Mostantól viszont az első, spái versenyemre fókuszálok a csapattal” – tette hozzá.

ap-1y9b363mh1w11_news.jpg

Verstappent hidegen hagyja, ki mellett versenyez

Természetesen a Red Bull pilótacseréjével kapcsolatosan megszólaltatták a Milton Keynes-i gárda állandó versenyzőjét, Max Verstappent is. Az összetett tabella harmadik helyén álló holland azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy ki a csapattársa – sőt, kerek perec kijelentette, hogy nem is érdekli.

„Természetesen sajnálom Pierre-t, de személy szerint nem igazán érdekel, hogy kicsoda a csapattársam”

– idézi a holland szavait a Telegraaf. – „A lényeg az, hogy jobb teljesítsünk a második autóval is, hogy több pontot gyűjtsön a csapat.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8515007966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liberalnazi dickheads 2019.08.15. 00:27:59

Engem valahogy Max nem tud érdekelni, arrogáns kis fasz kezdemény, pont olyan mint a főnöke Christian, aki egy igazi arrogáns buta köcsög. Na meg a Red Bull sem, cukros-víz gyártó faszkalapok, akik marketing célokra használják az f1-et. Ennyi erővel az Ariel mosópor gyártó is indíthatna csapatot, van pénzük, vesznek egy motort meg egy kasztnit és csókolom, parádéznak hétvégente a kocsijukkal és a nagy buzi reklámjaikkal. Nem is értem miért nem baszták még ki őket az F1 sorozatból. Ez nem egy igazi F1 csapat, ez egy gerilla marketing csoport.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása