F1: Nincs hatással a Racing Pointra a névadó támogató körüli kavarás

_1st1770.jpg

Az egykor Force India néven ismert csapat legfőbb szponzora, a SportPesa fogadási iroda hatósági intézkedés miatt kénytelen megnyirbálni támogatói projektjeit – azonban a Forma-1-es szponzorációt nem meszeli el a kenyai vállalat.

Idén lett a tulajdonosváltást követően a csőd széléről visszabotorkáló Racing Point névadó szponzora a sportfogadásokkal foglalkozó kenyai vállalat, a SportPesa – a cég azonban bejelentette, hogy több általa támogatott sportklub és partner mögül kihátrál azonnal hatállyal, melyről az érintetteket a szerződésnek megfelelően értesítették.

„Sajnálatos, hogy a SportPesa kenyai vezérigazgatója bejelentette, hogy megszünteti a márka összes helyi, kenyai szponzorációját és együttműködését” – idézi a SportPesa szóvivőjének indoklását a RaceFans. –

„Ez a döntés annak fényében született meg, hogy a kenyai kormány és az ottani hatóságok folytatják jogellenes és megalapozatlan intézkedéseiket a SportPesa Kenyában folytatott üzleti tevékenysége ellen.

A kormány ezen akciója megszüntette folyamatos patronálásunkat Kenyában.”

„Ez a politikaváltozás azonban nem érinti a többi országot, ahol üzemel a SportPesa, így ezeken a helyeken a szponzoráció a korábbiak szerint folytatódik”

– tette hozzá.

A SportPesa abba a fogadásokkal foglalkozó cégcsoportba tartozik, amely már hosszú ideje a Kenyai Adóhatóság látókörében van az engedélyek és az adók miatt.

Viszont ez a hacacáré egyelőre nincs befolyással a Racing Point működésére; a két fél között érvényben lévő szerződés 2+1 évre szól.

Fotó: Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715004654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása