F1: Ötöst ad magának Sebastian Vettel

dsc_5222.jpg

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel újságírók kérdésére eddigi szezonját értékelte: a német pedig csak 5 pontot adott magának egy 10-es skálán, igaz, csapata, a Ferrari egyelőre nyeretlen 2019-ben.

Továbbra is első győzelme után szalad a Ferrari, miután a 2019-es Forma-1-es szezon első felében több lehetőségtől is elesett. Versenyzőik a 4-5. helyen, a két mercedeses – Lewis Hamilton és Valtteri Bottas – és Max Verstappen (Red Bull) mögött állnak az egyéni bajnokságban; közülük pillanatnyilag Sebastian Vettelnek van több pontja, szám szerint 24-gyel előzi újdonsült csapattársát, Charles Leclerc-t.

„Ötöt”

– felelte arra a kérdésre Vettel, hogy tízből hány pontra értékelné a saját teljesítményét idáig. – „Nem vagyok elégedett az idei szezonom első felével. Úgy gondoltam, nagyon sokszor küszködtem az autóval azért, hogy a csúcsra jussak vele. Sok mindent kipróbáltam, de ez nem volt elég. Nyilvánvaló, hogy többet akartunk kihozni az idei évből, így mindig keresed a lehetőséget, hogy miképpen tudnál. Úgy érzem, az idény második felében jobb munkát tudok végezni.”

Ezt a kérdést a világbajnoki éllovasnak, Lewis Hamiltonnak is feltették, aki nyolc futamgyőzelmével már kevésbé volt szigorú magával szemben: 8,8-8,9 pontot adna magának.

„Ha nem történt volna az, ami történt Németországban, egy kicsivel többet adnék magamnak”

– magyarázta a brit. – „Szerintem jó dolog mindig alulpontozni magunkat egy kicsit, mert vannak területek, amiken tudtunk dolgozni tovább. Aztán meglátjuk, hogy sikerül-e, és tudunk-e magunknak adni 9 pontnál többet, és végül elérjük-e a tízet a szezon második felében.”

A Mercedes szemében a bajnoki cím szempontjából veszélyesnek tűnő Max Verstappen – aki idén nyert Ausztriában és Németországban is – nem volt hajlandó értékelni magát számokban, hiába próbálta győzködni őt Vettel.

„Szerintem furcsa lenne, ha azt mondanám, hogy mondjuk adok nyolc pontot magamnak. Utálok pontozni, mert az iskolára emlékeztet engem.

Mindig is kritikus voltam, és azt gondolom, hogy mindig tudok jobb lenni. Sosem leszek elégedett. Az idei szezont illetően egész pozitív vagyok, vannak jó eredményeim, de még vannak dolgok, amiken dolgozni kell” – mondta a holland.

A pontozás feladatát pedig ezzel a lendülettel át is vette Hamilton, és értékelte Verstappen idényét: „[Magyarországon] kivételesen vezetett, ahogyan az előző három-négy versenyen is, és ha így folytatja, bőven 9 pont felett lesz, úton a 10 felé.”

Fotó: Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415000588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása