F1: Hány verseny is várható jövőre?

dsc_4366-2.jpg

A csapatok a hírek szerint megállapodtak abban, hogy 22 futamot rendeznek a 2020-as Forma-1-es szezonban, csakhogy közben a Mexikói Nagydíj sorsa is rendeződni látszik.

Hosszú ideje téma már, hogy jövőre hány Forma-1-es futamot is rendeznek a következő szezonban. Eredetileg – hasonlóan az idei szezonhoz – nagyjából 21 versenyre lehetett számítani, említették, hogy lehet, hogy kevesebb lehet, de most sokkal inkább az a kérdés, hogy rendeznek-e 22, vagy akár 23 futamot, miután további egy évre a Spanyol Nagydíj szerződését is sikerült meghosszabbítani.

A Magyar Nagydíj hétvégéjének szombati napján a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey leült a csapatokkal – ugyanis ahhoz, hogy 21-nél több versenyt lehessen rendezni, minden csapat beleegyezése szükséges –, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint pedig nem is zárult eredménytelenül a megbeszélés.

„Dióhéjban: elfogadtuk, hogy jövőre legyen egy 22. futamunk. Hagyjuk a Libertynek, hogy tegye a maga dolgát, mert az a Forma-1 növekedését szolgálja. Ha ők [a Forma-1-et] vonzóvá teszik a promótereknek, támogatnunk kell őket”

– újságolta Wolff a Motorsport.com-nak.

„Az extra futam miatt még a technikai szabályokba sem kell belenyúlnunk” 

– utalt arra a csapatfőnök, hogy terítéken volt a negyedik motorkomponensek engedélyezése, de végül nem történt meg. – „Pedig volt erről egy vita, de szerintem erre nem úgy kellene tekinteni, mint egy lehetőségre, hogy így növeljük a felhasználható motorkomponensek számát.”

A minap pedig arról kaptunk hírt, hogy úgy tűnik, a szerződésük lejárta előtt álló helyszínek közül a mexikói sorsa is rendeződik. A pálya ugyanis arról számolt be a Twitteren, hogy „Lesz folytatás! Köszönjük a földkerekség legjobb rajongóinak!”, hozzátéve, hogy további részletekre a mai nap folyamán számítsanak.

A fejleményt videóüzenet formájában Mexikóváros polgármestere, Claudia Sheinbaum is megerősítette, hogy tavaly december óta tölti be ezt a posztot.

A Mexikói Nagydíj – amit az elmúlt években mindig teltházzal rendeztek meg, köszönhetően annak, hogy a Racing Point-os Sergio Pérez is a mezőnyben van – azt követően került krízishelyzetbe, hogy a rendezőktől számottevő állami támogatást vontak meg.

Bizonyos forrásokból a készülő bejelentés kapcsán már sejteni lehet, hogy az eddig megszokott öt helyett az új kontraktus csak három évre szól majd.

Így jelen állás szerint, amellett, hogy visszatér a Holland és csatlakozik a Vietnámi Nagydíj, egyedül a Német Nagydíj kiesésére lehet számítani, vagyis körvonalazódik a 22 futamos versenynaptár jövőre.

Az előzetes naptártervezetet még nem adták ki, de annyit már lehet tudni, hogy március 15-én, Ausztráliában rajtol a szezon, míg a 35. Magyar Nagydíjat augusztus 2-án rendezik meg. Két héttel a melbourne-i verseny után valószínűleg Kínába látogat a mezőny, melyet – szünet nélkül – a vietnámi futam követ majd.

Fotó: Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115000546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása